Urmărește emisiunea live
14.000 de oi moarte în portul Midia. Tudor Ionescu: Concluzii la fel reci precum apa în care au murit oile
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Secretarul general adjunct al ALDE, Tudor Tim Ionescu, a avut o reacţie dură după ce la un protest organizat pentru cele 14.000 de oi moarte în portul Midia, pe nava Queen Hide, s-au prezentat doar câteva zeci de persoane. Asta deşi pe reţelele sociale se anunţau mii de participanţi. 

"2 concluzii după ziua de astăzi, la fel de reci precum apa în care au murit 14.500 de oi, omorâte de...om

1. Ministrul Oros, odată ajuns la putere, a schimbat partea baricadei, declarând cu subiect și predicat: "Deocamdată nu se pune problema opriri exportului de animale vii. În schimb, ce au început colegii de la ANSVSA o să fie transporturile verificate şi dacă sunt respectate normele, la îmbarcare o să verifice şi se îmbarcă doar animale sănătoase, acces la apă, la hrană" (colegii ăia de la ANSVSA precum directorul DSV Constanța, Geronimo Brănescu, care a autorizat plecarea celor 60.000 de oi pe temperaturi de 60-65 de grade în Golful Persic?). Iată cum ministrul Oros se dezice chiar de proiectul de lege pe care și el l-a semnat, privind interzicerea exportului de animale vii! Astă vară era de aceeași parte a baricadei cu noi, criticând inacțiunea ministrului Daea. Acum, face el același lucru!", a scris Tudor Ionescu pe Facebook. 

Protest eşuat. Mii de participanţi pe Facebook, câteva zeci în stradă

"2. Protestul anunțat astăzi, organizat de Animals International - Romania cu mii de reacții și share-uri și apeluri... știți câți am fost? Câteva zeci de persoane. Dar probabil frigul din centrul Bucureștiului, la 5-6 grade, fără să pun la socoteală hainele groase, a fost mai insuportabil decât frigul și moartea lentă a celor 14.500 de oi într-o apă înghețată, strivite unele peste altele. Altfel de ce să nu vină oamenii!? Dar de, la comentarii și lecții date pe Facebook suntem primii... că dacă ne-am fi strâns 14.500 de oameni în fața Ministerului Agriculturii, și-ar fi înghițit cuvintele dl. Ministru înainte să anunțe că nu se pune problema opririi exportului de animale vii!! felicitări tuturor!!", a mai scris Tudor Ionescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel