25.000 de soldați ai Gărzii Naționale au fost mobilizați la Capitoliu pentru inaugurarea lui Biden
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
soldati garda nationala mobilizati washington inaugurare biden
soldati garda nationala mobilizati washington inaugurare biden
Numărul trupelor desfășurate în Washington, D.C. pentru inaugurarea lui Biden este de peste trei ori mai mare decât cel din Irak și Afganistan la un loc.

Pe măsură ce inaugurarea președintelui ales, Joe Biden, se apropie, oficialii au mărit numărul de membri ai Gărzii Naționale dislocate în Washington, D.C., la 25.000, o creștere de 25%. Este o forță de securitate fără precedent, considerată necesară în urma revoltelor de la Capitoliu și a amenințărilor continue de terorism intern.

Cel puțin 7.000 de soldați ai Gărzii Naționale din zeci de state sunt deja la fața locului în Washington, D.C., și alte mii sunt așteptați să sosească în următoarele zile la cererea Serviciului Secret, a declarat generalul armatei Daniel Hokanson, șeful Biroului Gărzii Naționale. Forța de securitate militară va fi de peste trei ori numărul total al trupelor americane desfășurate în prezent în Irak și Afganistan, reflectând îngrijorări sporite după ce susținătorii președintelui Trump au asaltat Capitolul, în timp ce congresmenii certificau victoria lui Biden.

„Garda Națională are o lungă și mândră istorie de sprijin pentru inaugurare", a spus Hokanson în timpul unui briefing de securitate cu vicepreședintele Pence, săptămâna trecută. „Strămoșii Gărzii Naționale de astăzi au fost prezenți la inaugurarea lui George Washington și de atunci facem parte din fiecare inaugurare”a mai punctat acesta. Garda Națională a fost informată cu privire la potențialele amenințări după ce bombele cu țeavă au fost descoperite în afara sediului Comitetului Național Democrat și Republican în ziua revoltei de la Capitoliu, informează FoxNews.

VEZI ȘI: Trump a DECLASIFICAT documente din dosarul Russiagate: „Una dintre cele mai CORUPTE anchete din istoria FBI!“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel