50 de ani de la celebra fotografie de copertă a albumului The Beatles ''Abbey Road''
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
foto: Wikimapia
foto: Wikimapia
Celebra fotografie cu cei patru membri ai formaţiei britanice The Beatles aflaţi pe o trecere de pietoni din nordul Londrei, imagine prezentă pe coperta unuia dintre cele mai cunoscute albume din istoria muzicii, ''Abbey Road'', a împlinit 50 de ani, informează Reuters.

Fotografia cu John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr, care traversează unul după altul pe o trecere de pietoni de pe Abbey Road, a fost realizată la data de 8 august 1969 în faţa sediului EMI Recording Studios, unde a fost înregistrat albumul The Beatles purtând numele drumului devenit ulterior celebru.

Fotograful scoţian Iain Macmillan a realizat doar şase fotografii cu grupul traversând Abbey Road. A cincea dintre ele a fost aleasă pentru coperta celui de-al unsprezecelea album de studio din discografia trupei, lansat la 26 septembrie 1969. 

Abbey Road, votat cel mai bun album al The Beatles de către cititorii revistei Rolling Stone în 2009, a fost singurul dintre discurile britanice originale ale grupului pe care nu au fost afişate numele formaţiei şi albumului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel