Academia Suedeză verifică arhivele telefonice în urma unei farse privind decernarea Nobelului pentru Literatură
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Academia Suedeză, forul care decernează premiul Nobel pentru Literatură, a anunţat luni că verifică lista convorbirilor telefonice efectuate din sediul său după ce autorul irlandez John Banville a fost victima unei farse telefonice prin care era anunţat că este câştigătorul prestigioasei distincţii literare, potrivit DPA.

Banville a declarat în weekend cotidianului Irish Times că a fost sunat joi de un un bărbat care s-a prezentat ca fiind Mats Malm, purtătorul de cuvânt al Academiei Suedeze, şi care l-a informat de primirea Nobelului. Ulterior, bărbatul a sunat din nou şi a lăsat un mesaj vocal menţionând o neînţelegere de ultim moment între membrii academiei în urma căreia premiul a trebuit retras. Banville a spus că, în opinia sa, autorul farsei este o persoană care nutreşte resentimente faţă de Academie. 'Am certitudinea că nu eu sunt cu adevărat ţinta.

Cred că a presupus că îl voi crede şi că voi face valuri în presă şi că voi spune că este vorba despre o altă dispută între membrii juriului', a spus Banville, potrivit cotidianului irlandez. Când Banville a apelat înapoi numărul din arhiva telefonului său a fost conectat la biroul Academiei Suedeze, se mai spune în articol.

Într-un e-mail transmis DPA, Malm a precizat că Academia verifică arhivele telefonice pentru a stabili dacă apelul a fost făcut din sediul său dacă cineva a încercat să facă să pară astfel. 'Este cu adevărat o glumă nesărată', a spus Malm. Malm a anunţat joi că scriitoarea poloneză Olga Tokarczuk a fost recompensată cu premiul Nobel pentru Literatură pe 2018, în timp ce autorul austriac Peter Handke a primit premiul pentru anul 2019. Academia a acordat anul acesta două premii, după ce decernarea din 2018 a fost amânată din cauza unui scandal de agresiune sexuală, care a afectat prestigiosul for suedez, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel