Accident grav pe o pârtie din stațiunea Durău
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Accident pe partie, in Durau - foto ilustrativ
Accident pe partie, in Durau - foto ilustrativ
Un copil și un adult s-au accidentat grav după ce s-au răsturnat pe o sanie în timp ce se aflau pe o pârtie din stațiunea Durău. Salvamontiștii au acordat victimelor primul ajutor, apoi le-au transportat la ambulanțele sosite în zonă.

Salvamontiștii din Neamț au fost solicitați să intervină pentru salvarea a doua persoane accidentate grav pe pârtia de sanie din stațiunea Durău. Salvatorii au anunțat că este vorba despre un copil și un adult care s-au răsturnat cu sania.

„Un adult și un copil au încercat să coboare împreună cu sania, nu au mai reușit să o controleze, răsturnându-se și accidentându-se grav în cădere. Adultul a suferit un traumatism al membrului inferior, iar copilul un traumatism craniu-cerebral deschis. După acordarea primului ajutor medical, salvamontiștii au transportat cele două persoane accidentate la cele două ambulanțe SMURD și SAJ trimise pentru preluare”, au anunțat reprezentanții Salvamont.

Salvamontiștii le recomandă turiștilor să nu folosească improvizații în loc de sanie, să evite pantele înclinate și neamenajate și să nu utilizeze aceeași sanie în același timp, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel