UPDATE: Accident rutier grav la trecerea la nivel cu calea ferată. Traficul a fost reluat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Traficul feroviar este închis între staţiile Ilteu şi Săvârşin în urma unui accident grav. 

UPDATE: Circulaţia feroviară între staţiile Ilteu şi Săvârşin a fost reluată în condiţii de siguranţă, la ora 18:00, a anunţat luni seara CFR SA.

Traficul feroviar este închis între staţiile Ilteu şi Săvârşin, din cauza unui accident rutier produs la trecerea la nivel cu calea ferată de la km 550+400, pe firul 1, între un tren de marfă privat şi un camion, informează luni Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA.

"Din informaţiile primite de la faţa locului, şoferul unui camion încărcat cu nisip nu a respectat semnalizarea acustică şi luminoasă de la trecerea la nivel şi a intrat în coliziune cu trenul privat de marfă, care circula pe relaţia Curtici - Ploieşti Nord. În urma impactului, primul vagon din compunerea trenului de marfă a deraiat de un boghiu. Personalul feroviar de specialitate al Regionalei CF Timişoara a retras deja în staţia Săvârşin celelalte vagoane din compunerea trenului de marfă, iar pentru repunerea pe şină a vagonului deraiat se va acţiona cu un vagon de ajutor cu vinciuri hidraulice, astfel încât traficul feroviar să fie redeschis în condiţii de siguranţă pe firul I, în zona trecerii la nivel cu calea ferată de la km 550+400, firul II fiind închis pentru lucrările de reabilitare aflate în desfăşurare", potrivit unui comunicat al CFR SA.

Cum circulă trenurile

Administratorul infrastructurii feroviare precizează că, pentru menţinerea continuităţii traficului feroviar de călători între Simeria şi Arad, trenurile IR 1676 şi IR 75-2 circulă cuplate din staţia Arad pe ruta ocolitoare Arad - Timişoara - Lugoj - Ilia, staţie din care cele două trenuri îşi vor relua traseul normal, iar pentru călătorii din trenul R 2043, care circulă în relaţia Simeria - Arad, se asigură transbordare auto din staţia Ilteu.

"Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă asigură că toate măsurile operative întreprinse în zona trecerii la nivel cu calea ferată de la km 550+400 au ca principal scop redeschiderea circulaţiei în cel mai scurt timp şi în condiţii de siguranţă, se menţionează în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel