Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Stiri
 
19 feb, 08:39
Achiziţia cartelelor prepay cu buletinul, neconstituţională. Decizia CCR, DEFINITIVĂ
Curtea Constituţională a României a decis să declare neconstituţională ordonanţa de urgenţă care reglementa achiziţionarea cartelelor prepay doar cu buletinul. 

Măsura a fost luată după cazul Caracal, când sistemul de localizare STS nu a reuşit să găsească în timp util sursa apelului făcut de Alexandra Măceşanu la 112. 

"În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 62/2019 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență și pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.111/2011 privind comunicațiile electronice este neconstituțională, în ansamblul său", se arată în comunicatul CCR. 

Urgenţa reglementării, inexistentă, conform CCR

 

"Mai mult, Curtea a constatat că principala modificare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.111/2011 adusă prin actul supus controlului de constituționalitate, respectiv cea referitoare la achiziționarea serviciilor de telefonie destinate publicului la puncte mobile pentru care plata se face în avans, a fost amânată de două ori, mai întâi până la 31 decembrie 2019, apoi până la 31 martie 2020, în condițiile în care Ordonanța de urgență a Guvernului nr.62/2019 a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, în data de 3 septembrie 2019, fapt care dovedește inexistența
urgenței reglementării.", a mai transmis Curtea. 

Decizia este definitivă. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri