Urmărește emisiunea live
Achiziţia cartelelor prepay cu buletinul, neconstituţională. Decizia CCR, DEFINITIVĂ
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Curtea Constituţională a României a decis să declare neconstituţională ordonanţa de urgenţă care reglementa achiziţionarea cartelelor prepay doar cu buletinul. 

Măsura a fost luată după cazul Caracal, când sistemul de localizare STS nu a reuşit să găsească în timp util sursa apelului făcut de Alexandra Măceşanu la 112. 

"În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 62/2019 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență și pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.111/2011 privind comunicațiile electronice este neconstituțională, în ansamblul său", se arată în comunicatul CCR. 

Urgenţa reglementării, inexistentă, conform CCR

"Mai mult, Curtea a constatat că principala modificare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.111/2011 adusă prin actul supus controlului de constituționalitate, respectiv cea referitoare la achiziționarea serviciilor de telefonie destinate publicului la puncte mobile pentru care plata se face în avans, a fost amânată de două ori, mai întâi până la 31 decembrie 2019, apoi până la 31 martie 2020, în condițiile în care Ordonanța de urgență a Guvernului nr.62/2019 a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, în data de 3 septembrie 2019, fapt care dovedește inexistența
urgenței reglementării.", a mai transmis Curtea. 

Decizia este definitivă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel