Achiziție RECORD de materiale medicale în Spania. LECȚIE pentru Guvernul României
Data publicării:
Autor: Ecaterina Dumitrescu
WhatsApp
Spania a încheiat cu China un contract pentru achiziționarea de materiale medicale, pentru a face față coronavirusului, în valoare de 432 de milioane de euro, a explicat miercuri ministrul Sănătății, Salvador Illa.

Este vorba despre măști, mănuși și materiale de protecție, teste rapide și echipamente pentru respirație asistată, esențiale pentru cei mai serioși pacienți cu Covid-19, precizează elpais.com.

"Săptămâna aceasta vom avea o primă livrare de materiale", a adăugat ministrul Illa.

„Am cumpărat și plătit pentru 550 de milioane de măști, care vor începe să sosească și vor continua să ajungă în următoarele opt săptămâni. 11 milioane de mănuși vor ajunge în următoarele cinci săptămâni. În ceea ce privește testele rapide, am obținut 5,5 milioane pentru lunile martie și aprilie. În plus, vom primi 950 de echipamente de respirație asistată în lunile aprilie-iunie ", a declarat ministrul Illa.

„Gestionăm achiziția de mai multe echipamente", a adăugat el. La întregul proces al achiziției au participat diferite ministere, în special Sănătatea , Finanțe, Industrie și Externe. Achiziția s-a făcut după o conversație telefonică pe care premierul Spaniei, Pedro Sánchez, a avut-o cu președintele Chinei, Xi Jinping, săptămâna trecută.

În plus, Executivul din Spania intensifică fabricarea națională a tuturor acestor categorii de produse - respiratoare, materiale de protecție și teste rapide. Ministrul a mulțumit „angajamentul companiilor spaniole de a-și adapta liniile de producție” la fabricarea acestor materiale, menționând că există deja două companii care produc respiratoare în Spania, informează elpais.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel