Urmărește emisiunea live
ACORD BREXIT. Cum sunt afectați românii după anunțul făcut de Theresa May
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
La finele unei ședințe de Cabinet care s-a întins mai bine de cinci ore, Theresa May a precizat că s-a ajuns în cele din urmă la un acord privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Dar ce se va întâmpla cu cetățenii români aflați în Marea Brtianie după anunțul premierului?

Premierul britanic Theresa May garantează drepturile românilor care vor ajunge în Regatul Unit până în martie 2019.

Practic, noul acord aduce garanții pentru românii care se află deja în Marea Britanie. Cei aflați deja pe teritoriul Regatului Unit, înainte de ieșirea programată în martie 2019, vor putea în continuare să lucreze în Marea Britanie, să își continue studiile sau să locuiască acolo.

Motivele de îngrijorare ar fi, informează Antena 3, faptul că după polonezi românii trimit cei mai mulți bani în țară sub formă de remitențe. Cele mai mari sume de bani trimise de cei care muncesc pe pământ britanic ajung în Polonia, România, Ungaria, Cehia și Bulgaria.

După o ședință de peste cinci ore, guvernul Marii Britanii a aprobat, miercuri, acordul privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut de către premierul Theresa May, fiind urmat de un val de demisii în Cabinet.

Negociatorul-șef al UE, Michel Barnier, a precizat după anunțul șefei Guverului britanic că a fost găsită o soluţie între UE şi Londra și pentru a evita „o frontieră dură" între Irlanda şi Irlanda de Nord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel