Acţiunile Băncii Transilvania, cele mai lichide titluri în această săptămână. Valoarea tranzacțiilor
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Acţiunile Băncii Transilvania au înregistrat cele mai lichide titluri în această săptămână, iar valoarea tranzacţiilor a scăzut de peste două ori.

Acţiunile Băncii Transilvania au fost şi în această săptămână cele mai lichide titluri pe Bursa de la Bucureşti, generând tranzacţii de peste 31,49 de milioane de lei, urmate de acţiunile BRD-Groupe Societe Generale, cu schimburi de 17,63 milioane de lei şi de cele ale OMV Petrom, cu 14,59 milioane de lei, potrivit datelor publicate pe site-ul bursei.

În topul celor mai bune evoluţii bursiere ale săptămânii 2 - 6 decembrie se află Societatea de Construcţii Napoca, cu un avans de 36,67% al preţului acţiunilor, Artego SA - plus 6,12% şi Sinteza SA - plus 5,67%.

Pe de altă parte, cele mai slabe evoluţii au fost consemnate de acţiunile Uztel SA, care s-au depreciat cu 14,77%, Casa de Bucovina-Club de Munte - minus 7,21% şi Turism Felix SA - minus 6,42%.

Valoarea totală a tranzacţiilor

Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni derulate în ultima săptămână pe Bursa de la Bucureşti s-a diminuat de peste două ori, de la 240,55 milioane de lei în perioada 25-29 noiembrie, la 114,42 milioane de lei în prezent, dar capitalizarea pieţei a depăşit vineri 178,46 miliarde lei.

Cea mai bună zi de tranzacţionare a fost joi, 5 decembrie, când rulajul a depăşit a ajuns la 29,8 milioane de lei, iar cea mai slabă zi a fost vineri, 6 decembrie, când tranzacţiile cu acţiuni au fost de numai de 15,43 milioane de lei.

Pe segmentul principal al Bursei de la Bucureşti sunt 83 de societăţi emitente şi 28 de intermediari, iar valoarea totală a tranzacţiilor derulate de la începutul anului a depăşit 9,27 miliarde de lei cu o medie zilnică de tranzacţionare de 39,31 milioane lei.

De la începutul acestui an, pe toate pieţele administrate de Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au fost realizate 549.209 tranzacţii, în valoare totală de 10,44 miliarde de lei, media zilnică de tranzacţionare fiind de 44,24 milioane de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel