Acuzații de ȘANTAJ și JAF la Primăria Mangalia. Murad, SEMNAL către Orban: L-ați vota?
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
AGERPRES
AGERPRES
Mohammad Murad, candidat independent la Primăria Mangalia, i-a transmis o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban. 

Mohammad Murad îi pune premierului o întrebare extrem de importantă despre candidatul PNL, primarul în funcţie, în contextul alegerilor locale. 

Acesta spune că primarul în funcţie a dus Mangalia la sapă de lemn, a umplut-o de datorii şi a avut un stil de administraţie defectuos, marcat de episoade de şantaj şi de declaraţii de avere suspecte. 

Întrebare cheie pentru Orban

Iată mai jos scrisoarea integrală a lui Mohammad Murad.

"​Stimate domnule Prim-Ministru,

Prin prezenta scrisoare, doresc să vă aduc la cunoştinţă pe această cale situația dezastruoasă în care se află municipiul Mangalia, fapt de natură să lipsească locuitorii acestei localități de orice speranță și încredere în viitor. Doresc să trag un semnal de alarmă și să vă adresez câteva întrebări la care cetățenii Mangaliei sunt îndreptățiți să afle răspunsul dumneavoastră sincer.

Pornind de la premisa corectitudinii dumneavoastră, vă întreb, domnule Prim-ministru, dacă aveți cunoștință despre următoarele situații și fapte:

1. Conturile Primăriei Mangalia sunt în prezent blocate din cauza managementului defectuos al actualului primar.

2. Primăria Mangalia datorează penalități de circa 5-7 milioane euro, că urmare a nepunerii în aplicare a unor hotărâri judecătorești de către actualul primar.

3. Curtea de Conturi a constatat grave nereguli privind derularea lucrărilor de refacere a trotuarelor din Mangalia și a decis înaintarea raportului de control către DNA.

4. Municipiul Mangalia a pierdut mai multe proiecte cu finanțare din fonduri europene nerambursabile din cauza neplății cofinanțării aferente de către Primăria Mangalia.

5. În municipiul Mangalia au fost închise toate bazele sportive, au fost încetate toate activitățile culturale, iar primăria nu s-a mai implicat în susținerea învățământului și sănătății, pe motivul lipsei fondurilor în bugetul local.

6. Primăria Mangalia se află în procedură de executare silită ca urmare a neplăţii unor datorii către terți, riscând pierderea mai multor proprietăți.

7. Existența mai multor dosare pe rol privind activitatea actualului primar al Mangaliei, care sunt blocate de ani de zile de către instituțiile abilitate, fără să existe vreun interes din partea instituțiilor statului de a opri jaful din administrația locală a municipiului Mangalia.

8. Declarația de avere a actualului primar al Mangaliei ridică multe semne de întrebare cu privire la donațiile primite de către acesta de la soacra să, donații în terenuri valorând milioane de euro.

9. Câștigurile la jocurile de noroc înscrise în declarația de avere a actualului primar al Mangaliei nu au fost verificate de către instituțiile abilitate privitor la realitatea sumelor și a locurilor în care au fost câștigate.

10. Metodele de șantaj aplicate în orașul Mangalia de către actualul primar afectează mediul de afaceri, investițiile necesare pentru oraș și în special cele care duc la crearea de locuri de muncă.

În final vă întreb, domnule Prim-Ministru, dacă ați fi un simplu cetățean al municipiului Mangalia, l-ați vota pe actualul primar al Mangaliei pentru încă un mandat, chiar dacă vă este coleg de partid? 

În orice moment, vă putem pune la dispoziție acte doveditoare", se arată în scrisoarea transmisă de dr. Mohammad Murad. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel