Adio motoare pe combustibil din 2030. Ţara care le interzice COMPLET
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
O ţară din Europa a anunţat interzicerea completă a comercializării maşinilor alimentate cu combustibil din 2030. 

Premierul britanic Boris Johnson intenţionează să anunţe săptămâna viitoare interzicerea vânzării de noi automobile echipate cu motoare pe benzină şi motorină începând din 2030, cu cinci ani mai devreme decât se intenţiona până acum, a anunţat sâmbătă cotidianul Financial Times.

Conform calendarului iniţial, autorităţile de la Londra intenţionau să interzică vânzarea de de automobile noi cu motoare pe benzină şi motorină începând din 2040, în cadrul măsurilor vizând reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, însă în luna februarie a acestui an Johnson a avansat data pentru 2035.

Citând surse din interiorul guvernului şi din industria auto, Financial Times susţine că acum Boris Johnson vrea să mai avanseze odată ţinta pentru 2030, urmând ca anunţul oficial să fie făcut într-un discurs pe tema politicii de mediu pe care premierul britanic al urma să îl ţină săptămâna viitoare.

Financial Times susţine că noua dată ţintă nu ar urma să se aplice şi anumitor automobile hibride, care utilizează atât un motor electric cât şi unul care funcţionează pe combustibili fosili, şi care vor putea să fie comercializate până în 2035.

Încetarea vânzării de automobile noi cu motoare pe benzină şi motorină ar reprezenta o modificare majoră pentru piaţa auto din Marea Britanie. Cifrele publicate arată că automobilele echipate cu motoare pe benzină şi motorină au reprezentat 73,6% din noile automobile vândute până acum în acest an, în timp ce doar 5,5% au fost automobile complet electrice, care tind să fie mai scumpe. Restul este reprezentat de diferitele tipuri de vehicule hibride, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel