Administrator judiciar de bunuri confiscate de la mafia, arestat în Sicilia pentru deturnare de fonduri
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un administrator judiciar de bunuri confiscate de la mafia, suspectat că a încasat cu titlu personal fonduri de companii care au aparţinut unui celebru şef de clan, a fost arestat în Sicilia, a anunţat luni poliţia antimafia din Italia, informează AFPm scrie Agerpres. 

Direcţia de anchetă antimafia (DIA) îl suspectează pe acest administrator judiciar că şi-a însuşit banii provenind de la firmele unui renumit boss al mafiei, Mariano Agate, decedat în 2013 şi care a fost un apropiat al fostului lider suprem al "Cosa Nostra", Salvatore Rima. El conducea clanul din Mazara del Vallo (provincia Trapani din sud-vestul Siciliei).

Maurizio Lipani, un contabil respectat din Palermo care are acum interdicţia de a-şi părăsi domiciliul, este anchetat pentru deturnare de fonduri şi spălare de bani, fraudă ce se ridică la cel puţin 350.000 de euro.

Ancheta condusă de un procuror din Palermo a dus de asemenea la arestarea şi plasarea în detenţie a fiului fostului şef mafiot, Epifanio Agate, în fieful său de familie din Mazara del Vallo. Împreună cu soţia sa, el ar fi continuat să administreze ilegal patrimoniul familial, contactând clienţi şi furnizori. Aceasta datorită "inerţiei" administraţiei judiciare, acuză poliţia antimafia.

Aceasta din urmă verifică toate conturile firmelor controlate de administrator şi anchetează asupra eventualei sale legături cu familia Agate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel