Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Stiri
 
14 aug 2019 / 07:26
Adormirea Maicii Domnului 15 august 2019. Mitropolitul Innocentios Byakatonda de Rwanda şi Burundi, prezent la pelerinajul de la Mănăstirea Nicula
Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureşului şi Sălajului, va conduce în acest an, alături de Mitropolitul Innocentios Byakatonda de Rwanda şi Burundi, procesiunea aferentă tradiţionalul pelerinaj 'La Nicula colo-n deal', ce va avea loc miercuri, de la biserica Sfântul Nicolae din Gherla, până la biserica de lemn din incinta Mânăstirii Nicula.
Pelerinaj Mănăstirea Nicula 13 august 2019

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de Biroul de presă al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, pelerinajul precede marele praznic al Adormirii Maicii Domnului, amintind de anul 1699, când icoana pictată de preotul ortodox Luca din Iclod şi aflată în biserica din Nicula a lăcrimat vreme de trei săptămâni.

'Procesiunea va începe miercuri, 14 august, de la ora 12.00, de la Biserica Sfântul Nicolae, din parcul central al oraşului Gherla şi va continua pe jos până la biserica de lemn din incinta Mânăstirii Nicula. Procesiunea va fi condusă de către IPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, care îl va avea alături pe Înaltpreasfinţitul Innocentios Byakatonda, Mitropolit de Rwanda şi Burundi.

De la ora 18.00, pe altarul de vară al Mânăstirii va fi săvârşită slujba Vecerniei Mari şi a Litiei, iar de la ora 22.00, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului va fi scoasă din biserică şi va fi săvârşită Slujba Utreniei şi Prohodul Maicii Domnului.Toate aceste slujbe de priveghere vor culmina cu procesiunea icoanei, în jurul orei 2.00', se arată în comunicatul de presă menţionat. În ziua praznicului, tot pe altarul de vară, mitropoliţii Andrei şi Innocentios, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi, vor săvârşi Sfânta Liturghie şi vor rosti pelerinilor un cuvânt de învăţătură. 


loading...
loading...

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri