Adrian Papahagi, critici la adresa lui Klaus Iohannis pentru lipsa dezbaterilor: Precedent periculos pentru democraţie
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Adrian Papahagi critică decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a refuza o dezbatere electorală cu Viorica Dăncilă, candidatul PSD la prezidenţiale, şi menţionează că se crează, astfel un precedent periculos pentru democraţie. 

"Lipsa unei dezbateri între candidații la președinție creează un precedent periculos pentru democrație. Celor care au justificat prin tot soiul de argumente specioase refuzul dezbaterii le voi reaminti peste cinci sau zece ani ce am scris acum. M-a deprimat să văd ce principialitate selectivă domnește printre mulți dintre "ai noștri".

Îl avertizez public pe domnul Iohannis că fuga de dezbatere în ambele tururi îi subminează legitimitatea în al doilea mandat, pe care în mod previzibil îl va câștiga. Evitarea dezbaterii trădează un politician nesigur, timorat de un contracandidat facil; ea conduce la absenteism și justifică multe critici acum și în următorii ani.

Am multe să-i reproșez domnului Iohannis și mă consider în opoziție față de domnia sa pe destule teme, și voi fi critic ori de câte ori se va impune", a scris Adrian Papahagi pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel