Agenția Medicamentelor, reorganizată de Sorina Pintea
Data publicării:
Autor: Dana Lascu
WhatsApp
Ministrul Sănătății a anunțat că va posta, astăzi, în secțiunea de „dezbatere publică” de pe site-ul Ministerului, proiectul de reorganizare al Agenției Naționale a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale.

„Lipsa sau dispariția unor medicamente reprezintă o problemă în România. Este nevoie de reglementări noi în domeniu pe care Ministerul Sănătății poate și trebuie să le facă. Prin reorganizarea Agenției Naționale a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale am găsit soluții pentru asigurarea resurselor umane și materiale în vederea reglementării pieții medicamentului", a arătat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Ea a subliniat că pacientul român „are dreptul, la fel ca toţi pacienţii din lume, să beneficieze de cele mai bune tratamente și de a fi informat".

Lucrurile sunt în schimbare

Legat de lentoarea cu care sunt aprobate noi terapii în România, ministrul a explicat că lucrurile se schimbă, deja, treptat.

„În Sănătate, timpul nu înseamnă de cele mai multe ori bani, ci viața pacientului, iar noi suntem o echipă care luptă pentru viața pacientului. S-au făcut pași importanți înainte în acest domeniu. Anul acesta au fost introduse 37 de molecule noi, inovative care au salvat multe vieți. Am realizat, așa cum am promis, corecția prețurilor la medicamente care nu a mai fost făcută din anul 2015, vom publica și lista medicamentelor strategice pe care o avem deja finalizată la comisia de specialitate", a anunţat ministrul Sănătăţii, în cadrul Conferinţei Naţionale a Medicamentului „Siguranţa pacientului şi farmacovigilenţa - reglementare - comunicare etică – acces".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel