Agricultura, AJUTOR pentru relansarea economiei. Adrian Rădulescu: Da, cu o singură condiţie!
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Adrian Rădulescu, preşedintele Asociaţiei Fermierilor din România, a anunţat care este condiţia pentru ca agricultura să ofere un ajutor real pentru o relansarea economiei. 

"Da, poate ajuta (n.r. la relansarea economiei), dar cu o singură condiţie: Rezootehnizarea agriculturii şi poate reindustrializarea ei. Nu e posibil ca o ţară cu aproape 9 milioane de hectare de teren arabil să nu aibă măcar o fabrică de tractoare. Cât de mică! Nu e posibil să nu avem îngrăşăminte. Nu e posibil să nu avem o industrie chimică înfloritoare. Toate astea nu sunt! Trebuie să ajutăm, pentru că altfel nu este eficient! Să dau un exemplu. Pentru ţânţari iei un spray, dar îl foloseşti şi la dăunătorii din culturi, nu doar la ţânţari. Îl cumperi de la o firmă din Germania, da? Vă daţi seama că un agricultor din Germania îl cumpără de la firma aia sau de la un distribuitor şi îl are în curte. La un preţ bun! 

Tot vorbim de comerţ civilizat. Ca român, nu ajungi la fabrica aia care îl face, ci la un mare distribuitor, care deja a pus un preţ. Distribuitorului îi spui să îţi aducă marfa acasă. El îţi pune transportul, îşi asigură marfa, lucru pe care îl suporţi tot tu, şi pune şi un adaos comercial. Ajungi la un moment dat ca costul pe un singur produs în Germania să fie 10 euro şi în România 20 de euro. Şi atunci mai e rentabil?", a declarat Adrian Rădulescu în exclusivitate pentru DC NEWS. 

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel