"Aici ne simţim chiar ca acasă", a declarat preşedintele FR Lupte înaintea Campionatului Naţional de la Reşiţa
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

"Aici ne simţim chiar ca acasă", a declarat preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, înaintea Campionatului Naţional ce va avea loc de vineri până duminică la Reşiţa.

"Vreau să mulţumesc Primăriei Reşiţa pentru implicare. Aici ne simţim chiar ca acasă. Competiţia va avea la start câteva sute de sportivi, cei mai valoroşi sportivi din România. Va fi un real succes, atât pentru noi, ca federaţie, cât şi pentru organizatori şi public", a declarat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Reşiţa, Răzvan Pîrcălabu.

După cum s-a anunţat, cei mai buni luptători români ai momentului se vor bate pentru titlurile de campioni la toate cele trei stiluri: lupte libere, lupte greco-romane, lupte feminine. Finala va aduna la start aproximativ 300 de sportivi de la 60 de cluburi din toată ţara.

Vineri, în deschiderea competiţiei, începând cu ora 16:00, sportivei Alina Vuc, multiplă medaliată la campionate europene şi mondiale, îi va fi înmânată Diploma de Cetăţean de Onoare.

"Vreau să le mulţumesc celor care au contribuit la acordarea titlului de Cetăţean de Onoare pentru cea mai titrată luptătoare din România, prima medaliată la un campionat mondial de seniori, reşiţeanca Alina Vuc, pentru că nu peste tot oficialităţile locale ne împărtăşesc şi ne sprijină eforturile. Este un lucru deosebit şi pentru sportiva noastră. Ne simţim mândri pentru acest lucru", a afirmat Răzvan Pîrcălabu.

Competiţia este organizată de Federaţia Română de Lupte, în colaborare cu Asociaţia Judeţeană de Lupte Caraş-Severin, Clubul Sportiv Municipal Reşiţa şi Clubul Sportiv Şcolar Reşiţa, având ca parteneri Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi Primăria Municipiului Reşiţa.

"Reşiţa găzduieşte pentru a treia oară această competiţie. Luptătorii României sunt bine-veniţi la Reşiţa şi sper să se simtă aici ca şi cum ar fi casa lor. Vreau să-i mulţumesc preşedintelui Federaţiei Române de Lupte pentru că a acceptat ca Reşiţa să fie gazdă. Sunt convins că va fi un eveniment de succes, care va beneficia şi de un public numeros. Reşiţa a fost un oraş în suferinţă în ultimii ani, fiind şi al doilea oraş, după Braşov, ca depopulare, după Revoluţia din 1989. Voi fi şi vineri la Sala Polivalentă, unde va avea loc deschiderea oficială, dar şi un eveniment plăcut şi onorabil pentru oraş, şi anume, vom înmâna titlul de Cetăţean de Onoare luptătoarei Alina Vuc, ocazie cu care va fi prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu", a declarat joi, într-o conferinţă de presă, primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa. 

Obiectivul principal al federaţiei Române de Lupte în ceea ce priveşte acest campionat îl reprezintă "cristalizarea" echipelor pentru Campionatul Mondial de la Nur-Sultan din Kazahstan, prima etapă de calificare în vederea participării la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. 

"Acest lucru reprezintă un lucru extrem de bun pentru campionatul de la Reşiţa, întrucât toţi marii performeri ai FRL, atât seniori, cât şi U23 sunt prezenţi la startul competiţiei. Sunt prezenţi şi antrenorii loturilor naţionale, astfel încât, la finalul competiţiei putem să vă declarăm şi echipele, în mare parte, cu care vom aborda prima etapă de calificări", a precizat secretarul Federaţiei Române de Lupte, Alin Grigore.

Clubul Sportiv Municipal Reşiţa va arunca în luptă şase sportivi şi speră că ei vor obţine cel puţin două medalii la acest campionat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel