Al treilea val al pandemiei de COVID-19. Arafat: Situația nu s-a terminat, poate să se înrăutățească
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Raed Arafat spune că deocamdată Capitala nu va fi carantinată
Raed Arafat spune că deocamdată Capitala nu va fi carantinată
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a vorbit despre măsurile care trebuie luate pentru a preveni al treilea val al pandemiei de coronavirus.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a avut o intervenție telefonică la Antena 3 și a vorbit despre prevenirea unui al treilea val al pandemiei de coronavirus:

„În primul rând, pregătirea noastră este prevenirea de apariția al acestui val trei. Adică respectarea regulilor, respectarea purtării măștilor, respectarea măsurilor care sunt recomandate la acest moment. Vedem că e greu și lumea s-a săturat. În același timp, văzând că suntem într-o situație relativ bună, cu stabilitate în acest moment, mulți cred că s-a terminat.

Noi încercăm să atragem atenția că situația nu s-a terminat, poate să se înrăutățească din nou și, din această cauză, trebuie să respectăm regulile în continuare până vom avea un număr suficient de oameni vaccinați. Așa cum a făcut, de exemplu, Israelul. La acest moment stăm și ne pregătim în sensul în care secțiile de terapie intensivă să continue să reziste pentru a prelua pacienții infectați, plus că suntem sub vârful pe care l-am avut în noiembrie, când aveam peste 1.300 de pacienți în terapie intensivă. Acum suntem la puțin peste 900, dar nu este puțin.

Sunt creșteri, dar sunt controlabile, nu avem creșteri vertiginoase. De asemenea, există alte cifre care arată un platou, iar noi urmărim situația și acolo unde s-au luat măsuri de carantinare zonală pe localități mici. În rest, situația e sub control. Nu se pune problema de lockdown, doar de carantinare a unor localități, în cazul în care cazurile vor crește foarte mult“, a precizat șeful DSU.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel