Alba: Tabără gratuită pentru elevi, dedicată artei şi tradiţiilor din Ţara Moţilor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
O tabără dedicată artei şi tradiţiilor din Ţara Moţilor va fi organizată, în două serii, de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJTS) Alba, la Centrul de Agrement Arieşeni, în vederea conştientizării tinerilor asupra păstrării valorilor naţionale. 

Potrivit unui comunicat de presă, DJTS Alba organizează, în perioadele 26 iulie - 1 august şi 27 august - 2 septembrie, 'Tabăra naţională de artă şi tradiţie moţească', ediţia a II-a, un eveniment ce constă într-o serie de ateliere zilnice şi un program interactiv. Numărul de locuri disponibile este de 50 în prima serie, respectiv 70 în cea de-a doua.

'Prin această participare la tabăra de artă moţească, aducem în atenţia tinerilor, locuri, oameni şi tradiţii, toate contribuind la statornicia şi cinstirea neamului românesc, a unor nume mari din istoria României, ca Horea, Cloşca şi Crişan, Avram Iancu. Prin organizarea  acestor tabere aducem un aport la continuitatea şi preţuirea tradiţiilor şi obiceiurilor neamului românesc de către tânăra generaţie', se arată în comunicat. Toate costurile de cazare şi masă sunt gratuite, fiind acoperite de către organizatori, cu finanţarea Ministerului Tineretului şi Sportului.

Tinerii participanţi vor trebui să suporte costul intrărilor la obiectivele turistice - peştera Urşilor, peştera Meziad, peştera Roşia, Gheţarul de la Scărişoara şi cheltuielile de transport dus-întors până la Centrul de Agrement Arieşeni. Transportul din Alba Iulia la Arieşeni şi retur se realizează organizat, cu autocarul, contra cost. Se pot înscrie elevi cuprinşi într-o formă de învăţământ, în clasele V-XII. Ei trebuie să fie apţi din punct de vedere medical, să aibă, în cazul minorilor, acordul scris al părinţilor şi să nu mai fi participat în nicio altă tabără organizată de Ministerul Tineretului şi Sportului sau de o direcţie din subordine în anul 2019.  

Toate documentele necesare înscrierii vor fi transmise către DJST Alba în format electronic sau prin poştă, iar în momentul sosirii în tabără, toţi participanţii sunt rugaţi să prezinte în original formularul de înscriere, acordul parental, adeverinţă de elev şi adeverinţă medicală. Înscrierile se fac până înainte cu două săptămâni de începerea taberei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel