Alba: Tabără mobilă destinată persoanelor sinistrate, în caz de calamităţi, în dotarea ISU
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
O tabără mobilă în sistem containerizat pentru persoane sinistrate/evacuate, cu o capacitate de 201 locuri, şi o bucătărie rulantă auto au intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Unirea" Alba, printr-o investiţie de 1,5 milioane de lei, prin intermediul proiectului MULTIRISC - Programul Operaţional Infrastructură Mare.

"Această tabără mobilă este destinată cazării populaţiei sinistrate din zonele de risc. Putem asigura o capacitate de cazare temporară de 201 persoane. Vorbim despre trei containere, fiecare container dispune de 10 corturi gonflabile de cazare şi un cort sală de mese, de asemenea gonflabil. Deţine şi o bucătărie rulantă de campanie necesară pentru prepararea hranei populaţiei sinistrate", a explicat, miercuri, şeful ISU "Unirea" Alba, Adrian Guia.

El a menţionat că tabăra mobilă va putea fi folosită şi de către pompieri, în situaţii de amploare, pentru realizarea unei baze de operaţii şi pentru cazarea efectivelor proprii.

Potrivit lui Adrian Guia, corturile sunt foarte uşor de montat şi asigură confortul necesar.

"Sunt dotate cu instalaţie de iluminat, cu instalaţie de climatizare, astfel încât să putem caza oameni şi pe timpul verii, şi pe timpul iernii. Sala de mese dispune de o bucătărie rulantă auto", a afirmat acesta.

Şeful ISU a subliniat că judeţul Alba avea nevoie de o astfel de tabără.

"Este un judeţ complex, avem zone de deal, avem zone de munte", a mai spus Adrian Guia.

În context, prefectul Dănuţ Emil Hălălai a afirmat că, de-a lungul timpului, în Alba au fost foarte multe situaţii de urgenţă care au impus achiziţia acestei unităţi mobile.

"Avem o dotare impresionantă, avem profesionişti şi oameni care pot să facă faţă cu brio oricărei situaţii de urgenţă", a afirmat prefectul.

Fiecare din cele trei containere este compus din 10 corturi destinate cazării persoanelor, în suprafaţă de câte 25 de metri pătraţi, un cort care poate fi folosit ca bucătărie sau sală de mese, cu o suprafaţă de 96 de metri pătraţi, 10 sisteme de climatizare, un sistem de iluminat, 67 de paturi pliante, 67 de saci de dormit şi 10 seturi de mese cu bănci.

Echipamentele au fost achiziţionate cu scopul de a creşte nivelul de siguranţă al populaţiei, prin dotarea tehnică eficientă şi modernă, pentru a asigura un răspuns mai bun în situaţii de urgenţă.

Taberele de sinistraţi sunt facilităţi containerizate, cu mobilitate mare, care pot asigura cazarea persoanelor afectate de diferite situaţii de urgenţă sau cazarea personalului propriu în misiuni speciale pentru perioade lungi de timp, dar şi facilităţi de asigurare a hrănirii pe o perioadă de mai multe săptămâni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel