Alegeri în Marea Britanie. Jo Swinson renunţă la preşedinţia LibDem
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
 Jo Swinson a renuntat la preşedinţia LibDem, înainte de alegerile din Regatul Unit.

Lidera Partidului Liberal-Democrat britanic (LibDem), Jo Swinson, care a condus campania electorală anti-Brexit înaintea alegerilor legislative desfăşurate joi în Regatul Unit, renunţă la funcţie după ce şi-a pierdut locul de parlamentar în urma scrutinului, a anunţat formaţiunea politică într-o declaraţie, transmite dpa.

Liberal-Democraţii au confirmat în această dimineaţă că parlamentarii Ed Davey şi baroneasa Sal Brinton vor deveni co-liderii partidului, se arată în declaraţia citată de media britanice.

Aceasta precizează că alegerile pentru desemnarea noii conduceri a LibDem vor avea loc în 2020.

Swinson, laudată de Sal Brinton

Sal Brinton a lăudat-o pe Swinson (39 de ani) pentru modul său onest şi curajos de a conduce LibDem.

Jo Swinson şi-a pierdut locul de parlamentar în urma alegerilor legislative din Regatul Unit, marcate de o victorie zdrobitoare a Partidului Conservator, condus de premierul Boris Johnson.

Swinson, care a promis că va anula Brexitul dacă va fi aleasă, a fost învinsă în circumscripţia East Dunbartonshire, în vestul Scoţiei, de candidatul Partidului Naţional Scoţian (SNP). Nici la nivel naţional partidul său, care se prezenta ca fiind singurul cu adevărat decis să oprească Brexitul, nu a reuşit să-i convingă pe eurofilii din taberele conservatoare şi laburistă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel