UPDATE Alegeri în Marea Britanie, rezultate OFICIALE: Boris Johnson, victorie istorică
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Boris Johson căștigător în Marea Britanie. foto: Boris Johnson @borisjohnson - FB
Boris Johson căștigător în Marea Britanie. foto: Boris Johnson @borisjohnson - FB
Conservatorii au obținut majoritatea absolută în urma alegerilor de joi din Marea Britanie.

Premierul britanic Boris Johnson a obţinut majoritatea în Parlamentul britanic, partidul său conservator trecând pragul de 326 de locuri din cele 650 ale Camerei Comunelor, potrivit rezultatelor oficiale publicate vineri, relatează AFP şi Reuters, preluate de Agerpres.

UPDATE

După numărarea rezultatelor în aproape toate circumscripţiile electorale - 647 din 650 - conservatorii deţineau 363 de mandate de deputaţi, ceea ce confirmă o largă majoritate conservatoare şi deschide calea ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană la 31 ianuarie, aşa cum a promis Johnson.

Dacă Partidul Conservator a depăşit cu mult numărul de mandate obţinut la scrutinul din 2017, principala formaţiune a opoziţiei, Partidul Laburist, a suferit în schimb un recul dureros, ajungând la doar 203 mandate faţă de 262 la alegerile de acum doi ani.

Boris Johnson a declarat după anunţarea rezultatelor că guvernul său conservator a primit un "mandat puternic de a pune în practică Brexitul" şi că acest scrutin "istoric" îi va permite guvernului său să "respecte voinţa democratică a poporului", referire la rezultatul referendumului din 2016, la care 52% dintre britanici au votat în favoarea ieşirii ţării din Uniunea Europeană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel