Alegeri locale 2020. Paradox și răsturnare de situație la Cluj: Am văzut cu ochii mei cum s-a VOTAT!
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Situație neobișnuită la alegerile locale 2020, în municipiul Cluj-Napoca.

Un fenomen interesant, dar totodată bizar, s-a petrecut astăzi în Cluj-Napoca, după ce am observat ce s-a întâmplat la 5 secții de votare, organizate în instituțiile de învățământ.  Am ales aleatoriu 5 școli, una din centru, iar celelalte 4 se află în două cartiere importante ale Clujului, respectiv Gheorgheni și Mănăștur.

La ora 13, am trecut pe lângă o secție de votare din cartierul Gheorgheni, acolo unde, pentru prima dată, am văzut cu ochii mei o coadă de zeci de persoane așteptând...nu la un magazin, ci la vot! Potrivit unor surse, încă de la primele ore ale dimineții s-a înregistrat un aflux mare de oameni, care s-a menținut constant până la această oră. Clujenii au așteptat să voteze, zeci de minute, în curtea școlii. Cu toate acestea, prezența la vot în secția respectivă, până la amiază, a fost la jumătate comparativ cu alegerile locale din 2016. 

Pornind de la aceste date am vrut să văd dacă situația este asemănătoare și în alte locații din Cluj-Napoca.

Prin urmare, m-am deplasat către alte 4 secții de votare. Prima dintre ele, în centru, la un renumit liceu. Nici țipenie de alegători așteptând. Apoi, m-am deplasat în cel mai mare cartier al Clujului, Mănăștur. Aici, se aflau puțini oameni care așteptau sau chiar deloc. La una din cele 4 secții de votare din Mănăștur, în cursul dimineții nu a fost înregistrat un mare aflux de oameni spre deosebire de venirea serii.

În concluzie, de unde aceste mari diferențe? De ce zeci de oameni așteaptă minute în șir la unele școli? Unele secții au respectat mai abitir regulile anti-Covid spre deosebire de altele, care au lăsat o mai mare libertate să intre alegătorii? Sau, pur și simplu, unii cetățeni ai Clujului sunt scârbiți de politicieni și boicotează urnele de vot?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel