Alegeri parlamentare 2020. Cine dă premierul. Bogdan Chirieac, FERM: Dacă asta e România normală...
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a explicat ce se va întâmpla după alegerile parlamentare, dar şi ce partide vor fi chemate de Klaus Iohannis la consultările politice pentru desemnarea unui nou premier. 

"Vă aduceţi aminte sloganul cu care preşedintele Iohannis a câştigat alegerile de anul trecut. "O Românie Normală". Într-o Românie normală, partidul care a terminat pe primul loc este desemnat să dea premierul. A spus-o şi Orban, că în democraţie, partidul care termină primul este primul desemnat să dea premierul. Nu reuşeşte să desemneze Guvernul, ok, depune mandatul la preşedinte, preşedintele merge la locul doi. 

După cum stau lucrurile acum, PSD probabil nu va fi invitat să desemneze Guvernul şi vom avea o perioadă de haos şi nebunie. Ne place sau ne place, au forţat alegerile în pandemie. Dacă mergeam în martie cu alegerile, luau sub 5 la sută cei de la PNL. PNL va face un Guvern cu USR şi UDMR, poate şi cu PMP. Deşi nu cred că e nevoie, urmează redistribuirea, se descurcă ei.", a declarat Bogdan Chirieac la România TV. 

PNL, diferenţă mare faţă de locale. Cine a greşit

Analistul Bogdan Chirieac a arătat şi care este motivul pentru care PNL a pierdut 8 puncte în ochii electoratului de la alegerile locale din septembrie până acum. 

"Problema e alta, publicul îi va urî şi mai mult. Gândiţi-vă ce s-a întâmplat de la locale la parlamentare. S-au dus 8 puncte pentru PNL. Şi asta va continua să se întâmple. Asta în condiţiile în care preşedintele Iohannis, la limita Constituţiei, a fost purtătorul de cuvânt al PNL. Dacă preşedintele făcea ce ştie mai bine, să tacă, vă asigur că PNL nu lua acest scor. Dânsul a reuşit să îi mobilizeze pe cei care se gândeau să nu mai voteze PSD. A fost cel mai bun agent electoral al PSD. Asta e realitatea, lucrurile trebuie văzute fără fard şi analizate cum sunt.

Peste criza medicală, vine o criză economică. PNL nu mai e dorit, cu Cîţu, cu Anisie. PNL a luat sub 20 la sută la Bucureşti. Partidul de pe locul trei vrea să dea premierul, vă daţi seama? Dacă asta e România normală... Eu i-aş da domnului Simion de la AUR să desemneze Guvernul. Sau, de ce nu, domnului Kelemen Hunor de la UDMR. Atunci am avea un Guvern solid.", a mai spus Bogdan Chirieac la România TV.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel