Alegerile anticipate, imposibil de realizat. Lăzăroiu: Nu mai este timp!
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Agerpres/ Arhivă Foto
Agerpres/ Arhivă Foto
Petre Lăzăroiu, fost judecător al Curţii Constituţionale din România, a afirmat că organizarea alegerilor anticipate este aproape imposibilă, dat fiind că nu mai este timp. În plus, acesta a spus şi că alegerea primarilor în două tururi ar putea încălca Constituţia. 

"Potrivit practicii CCR, nu se poate modifica legislaţia electorală. În 2012 s-a dat ordonanţă pentru referendum, Curtea a decis ceva, s-a revenit pe lege. Ca să nu se schimbe regulile în timpul jocului, CCR a spus că o astfel de decizie se aplică la un an după intrarea în vigoare. Recomandările Comisiei de la Veneţia sunt preluate şi constituţionalizate de CCR prin decizii. Nu se mai poate reveni acum, să spunem că a fost doar o decizie a Curţii.", a spus Petre Lăzăroiu la Antena 3. 

"Nu mai este timp pentru anticipate"

"Constituţional, nu văd timp pentru alegerile anticipate. Pentru că nu le poţi organiza odată cu alegerile locale, ca să le devansezi nici atât, pentru că sunt nişte termene fixate de legi şi constituţie, iar pentru a le organiza după locale, nu mai are rost. Părerea mea este că nu mai e timp, dar dacă ei vor să forţeze, sigur vor forţa. Să vedem ce va spune Curtea, dar cu siguranţă nu se poate dezice de deciziile anterioare", a mai spus fostul judecător CCR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel