Alertă pe Aeroportul din Cluj: măsuri de siguranţă înăsprite de teama coronavirusului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Pasagerii din Italia care ajung la Cluj Napoca vor fi verificați cu un aparat de termoscanare și vor completa un chestionar în care vor fi nevoiți să spună în ce zone au stat în Italia și unde se vor deplasa în România.

Autoritățile au luat măsuri speciale pe aeroporturile din țară de teama coronavirusului. Astfel, pasagerii care aterizează din Italia pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca vor fi verificați cu un aparat de de termoscanare. În cazul în care unul dintre ei are febră, aparatul va indica acest lucru printr-un țiuit.

Toți pasagerii care vin din Italia sunt verificați de medici și sunt obligați ca în termen de 14 zile să anunțe dacă se simt rău. Autorităţile spun că măsurile luate pe Aeroportul din Cluj vor fi respectate până când virusul ucigaş nu va mai reprezenta un pericol, conform Mediafax.

”Pasagerii care vor sosi vor completa un chestionar referitor la zona unde au stat în Italia și unde se vor deplasa în România", a spus Tudor Lupoaie, directorul operațional al Aeroportului Cluj-Napoca. Deşi măsurile de siguranţă sunt fără precedent, unii români care se întorc în țară se tem să nu ia virusul chiar de aici. ”Mi-e frică să nu iau de la cineva de aici care nu poartă mască. În Italia au alte proceduri, aici o să ne prindă pe nepregătite", a spus unul dintre pasagerii veniți din Peninsulă.

Italia, panică totală

Alții povestesc că în Italia este panică totală. Oamenii se pregătesc ca pentru război, și-au cumpărat alimente și medicamente și stau închiși în case, iar o mare parte din românii din zonă se întorc acasă.

Magazinele sunt închise, trenurile nu circulă, e un haos total. Supernarketurile au rămas fără marfă. O mare parte din ei deja s-au pornit spre România fie cu mașina, fie cu avionul", a spus un alt român venit din Italia. Zilnic pe Aeroportul din Cluj-Napoca ajung în jur de 500 de pasageri din Italia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel