Alexandru Cumpănaşu, votat preşedintele Mişcării Forţa România. Critici la adresa preşedintelui Iohannis
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Alexandru Cumpănaşu a fost votat în unanimitate preşedintele partidului Mişcarea Forţa România. La primul congres al partidului, acesta a criticat politica preşedintelui Klaus Iohannis. 


Cumpănaşu a cerut demisia lui Iohannis

"În contextul acordului cadru încheiat între Ministerul Apărării Naționale și compania GDELS-Mowag (General Dynamics European Land Systems - Mowag GmbH) cu o valoare totală de aprox 1 miliard de dolari ce vizează furnizarea a 227 transportoare blindate pentru trupe şi derivate pe platforma Piranha V şi a suportului logistic inițial, candidatul Alexandru Cumpănașu face următoarele precizări:

În timp ce statul român a negociat cu SUA contracte în genunchi, 1 miliard de dolari pentru Piranha 5, cu turelele de lemn, puse de 1 decembrie că pe timpul lui Ceaușescu... Iohannis, te întreb direct: Cum ai putut să scoți, amfibiile, blindatele, de 1 decembrie cu turele de lemn vopsite?? Demisia, și-o va da...se mai gândește că el a zis că reflectează mult. Eu nu am nimic cu nimeni, dar locul său nu este la Cotroceni. Dânsul este cel care împreună cu ministrul apărării au negociat 1 miliard de dolari din banii publici ai României pe care i-au dat firmei americane General Dynamics European pentru producerea de Piranha 5. Ne-au trimis americanii o carcasă goală, fără tunelă, fără comandă și control fără nimic, iar industria românească de armament, deși trebuia să primească 20% din acel contract, că să poată să se dezvolte, că nu o să stau să urlu că președinte după piese în timpul unui război „Alooo, domnule președinte, avem nevoie de piese, că s-a stricat un Piranha 5, păi unde sunt? În Ucraina...În Rusia...stai că vine acum un avion. 

Aici trebuie să dezvolți capabilități militare..că dacă tot sunt banii tăi și plătim taxe de protecție, măcar să plătim și noi la jumate. De aceea, am fost și sunt mereu și vom fi cu toții, nu pentru contractarea unor firme și atât, ci pentru crearea de parteneriate româno-americane, româno-franceze.
Nu avem know how astăzi pentru pistoale sau pușți de asalt așa cum are Beretta, dar putem să facem o fabrică, împreună. Nu putem să mai construim astăzi transportoare blindate cum este Piranha 5 sau Piranha 3, dar putem să facem structura de comandă control? Putem! Avem cei mai buni IT-iști din lume", a declarat Alexandru Cumpănaşu. 

"Susţinem siguranţa familiilor noastre"

 

"M-au întrebat 2 jurnalișți astăzi, pentru că ei au aflat. Nu știu de unde au aflat, dar nici nu mă interesează, că avem congres. Și m-au întrebat:

- Dar voi ce puncte...voi ce susțineți?

Și le-am răspuns, desigur , că noi susținem în primul rând siguranța familiilor noastre, dar nu numai asta. În următoarele 5 minute maxim, dacă acest lucru este posibil pentru mine, o să va spun și ce vrem că și viitor partid, format din oameni normali, nu din ciudați care au furat țară asta.

Ce ne propunem?! Pentru că au crezut că suntem niște oameni care doar empatizăm și suntem emoțional alături. Asta cu siguranță! Dar și știm ce vrem! Aia e tragedia pentru ei, că de azi încolo știm ce vrem și pentru tară dincolo de siguranța copiilor noștri.

Ei bine...Am creat un program. Astăzi, în politică externă a României...România nu contează. Astăzi România în relația cu State Unite este mai mult un sclav decât un partener și v-o spune un om care este "protransatlantic", cum a spus doamna Dăncilă. (Râsete în sala).Că euro atlantist, doamnelor și domnilor, eu cred că România are datoria să fie într-adevăr un partener serios al Statelor Unite. Iată, partidul nostru, care va deveni principala forță politică a României în maxim un an de zile de aici încolo, mai ales după câștigarea Alegerilor Prezidențiale, va avea o relație bună cu Statele Unite, dar va renegocia câteva contracte fundamentale.

Din picioare! Uitați-va la mine pe live-uri, și o să vedeți cât de în genunchi aș putea să negociez eu.în ultimii 70 de ani, România a ocupat piețe pe care nu le-am mai dezvoltat. În ceea ce privește politică externă, partidul nostru, mișcarea noastră, va renegocia cu Statele Unite cel puțîn 3 contracte.

1. Pe înzestrarea Armatei Române, de care m-am ocupat și am negociat în numele industriei de apărare romaneșți. La 38 de ani asta făceam. La fel și anul acesta, până am hotărât să fac pasul către candidatură. Toate fabricile de armament și sindicatele, au fost în coordonarea mea. În momentul în care statul Român a negociat cu Statele Unite ale Americii contracte, în genunchi, un miliard de dolari pentru Piranha 5, cu turelele de lemn, puse pe 1 Decembrie că pe timpul lui Ceaușescu.

2. Politică externă, în raport cu Statele Unite trebuie să fie negociată și pe zona de energie. În acest moment ..(se blochează sunetul la EXXON de două ori) și cealaltă este Lukoil-ul. Păi cum nu ne înțelegem cu rușii dacă și ei și americanii extrag din același loc, două companii Lukoil și EXXON. E marea noastră și noi avem... și rușii și americanii care ne iau gazul. Adică ei se bat într-un loc și ne spun nouă "Fi-ți voi carnea de tun. Nu vă dăm nici un leu, nu vă dăm răscumpărări, nu vă dăm nici un ban, nu vă dăm nimic, nici măcar vizele nu vi le ridicăm", dar în același timp EXXOON-ul și Lukoil-ul ne scot din pământ bogăția pe care ne-a mai lăsat-o Dumnezeu, pentru că OMV-ul ni le-a luat deja.

Domnul Putin, că și Trump sunt doi negociatori pe bani, restul este teatru ieftin. Doi negociatori pe bani, deci la Puțin și la Trump nu există altceva. Și eu cred că așa și trebuie. Ei în acest moment, se luptă pentru țările lor. De aceea renegocierea contractului cu EXXON și Lukoil se impune din start, iar România va înființa o companie naționala pe modelul Norvegiei care să administreze partea de exploatare și de rafinare din partea Guvernului României", a mai spus Alexandru Cumpănaşu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel