Alexandru Rafila: ”Fac RAVAGII, dar nu sunt explozive!” Apel de ultim moment
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Prof. dr. Alexandru Rafila a făcut un apel, în exclusivitate pentru DC NEWS, în cadrul evenimentului ”Pregătirea pentru valul doi începe acum!”.

"Ne găsim în zodia bolilor infecțioase, a bolilor transmisibile, fie că discutăm de infecția cu noul coronavirus, fie că discutăm despre vaccinare, fie despre rezistența la antibiotice și infecțiile asociate infecțiilor medicale. Vedeți, în ultimii ani a existat, încet încet, o senzație că bolile infecțioase vor dispărea, nu vor mai reprezenta probleme de Sănătate Publică și lumea s-a concentrat pe bolile netransmisibile, bolile cardiovasculare, cancerul, care fac ravagii, dar care nu sunt așa explozive și nu au un impact așa de mare pe un termen scurt.

E bine să conștientizăm că aceste boli transmisibile trebuie ținute sub control, iar politicile publice, mesajele legate de domeniu care e foarte sensibil ar fi bine să fie făcute de către profesioniști sau de către persoane care au înțelegerea lucrurilor legate de aceste domenii, pentru că altfel, mesaje transmise de tot felul de persoane publice nu fac altceva decât să alimenteze ignoranța și să determine comportamente la risc. Ar trebui să facem mai mult apel la profesioniști", a declarat Alexandru Rafila, în exclusivitate pentru DC NEWS, în cadrul evenimentului ”Pregătirea pentru valul doi începe acum!”.

Vezi aici mai multe:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel