Alfonso Cuaron, cineast recompensat cu patru premii Oscar, va produce proiecte TV în exclusivitate pentru Apple
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Grupul Apple a încheiat un contract multianual în regim de exclusivitate cu cineastul mexican Alfonso Cuaron, recompensat cu patru premii Oscar pentru filmele 'Roma' şi 'Gravity', informează site-ul deadline.com. 

În virtutea noului contract, care a fost negociat o perioadă îndelungată, Alfonso Cuaron va dezvolta prin intermediul companiei sale de producţie, Esperanto Filmoj, mai multe proiecte TV în exclusivitate pentru Apple TV+, serviciul de streaming al grupului Apple, ce va fi lansat oficial pe 1 noiembrie. Deşi nu au fost date publicităţii alte detalii, jurnaliştii de la Deadline.com afirmă că acest acord a fost încheiat pentru o durată de cinci ani.

Proiectele TV dezvoltate de Alfonso Cuaron vor fi difuzate exclusiv pe platforma Apple TV+. La unele dintre ele, cineastul mexican ar putea colabora cu un mai vechi partener de producţie al său, compania Anonymous Content, cu care Cuaron nu a încheiat un contract de exclusivitate. El intenţionează, de asemenea, să se asocieze cu alţi colaboratori specializaţi în producţia creativă. O veche colaboratoare a cineastului, Gabriela Rodriguez, va coordona activităţile zilnice ale companiei de producţie Esperanto Filmoj de la sediul general al acesteia, aflat în Londra. Alfonso Cuaron a câştigat în acest an două premii Oscar cu filmul său 'Roma', produs de Netflix, după ce s-a impus la categoriile 'cel mai bun regizor' şi 'cea mai bună imagine'.

Acelaşi lungmetraj a câştigat şi premiul Oscar pentru cel mai bun film străin. Cineastul mexican a câştigat alte două premii Oscar în 2014 - la categoriile 'cel mai bun regizor' şi 'cel mai bun montaj' - cu filmul 'Gravity'. Printre alte pelicule celebre ale sale se află filme precum 'Children of Men', 'Y Tu Mama Tambien' şi 'Harry Potter and the Prisoner of Azkaban'. Apple TV+ a semnat contracte de exclusivitate cu mai mulţi creatori de conţinuturi audio-vizuale, încercând astfel să se remarce pe piaţa tot mai concurenţială a platformelor de streaming, dominată în prezent de Netflix şi Amazon.

Dintre personalităţile care au semnat contracte cu Apple TV+ fac parte scenarista Kerry Ehrin, producătorul şi dramaturgul Jason Katims şi regizorul Justin Lin. Serviciul de streaming Apple TV+ va difuza încă din prima zi după lansarea sa oficială un set de nouă seriale TV originale, din care se remarcă producţiile 'The Morning Show', cu Reese Witherspoon, Jennifer Aniston şi Steve Carell; 'For All Mankind', creat de Ronald D. Moore; 'See', cu Jason Momoa în rolul principal; şi 'Dickinson', în care actriţa Hailee Steinfeld interpretează rolul poetei Emily Dickinson, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel