Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

13 aug, 20:25
Alianța ALDE - Pro România nu există. Călin Popescu Tăriceanu acuză PSD: Cei dintâi interesați
Călin Popescu Tăriceanu afirmă că nu s-a aliat cu Pro România, fiind doar o discuție cu Victor Ponta. Totuși, dă vina pe PSD pentru că Pro România nu a ajuns la guvernare. Consideră că Viorica Dăncilă ar fi trebuit să fie prima interesată. 

Călin Popescu Tăriceanu, întrebat, la Mediafax, despre beneficiile alianței cu Victor Ponta, a răspuns: ”A, nu, stați puțin, nu am ajuns încă- n.r. la o alianță, am făcut niște discuții cu Victor Ponta pentru că mie mi se pare în primul rând din punct de vedere politic că este nevoie pe scena politică românească de o forță care să reprezinte o contrapondere la ceea ce este în momentul de față mișcarea de centru dreapta sau această aglutinare pe centru dreapta, PSD pare să fie prea puțin activ în a contracara politic această mișcare și sigur că ne gândim fără doar și poate și la perspectivele electorale care ne așteaptă anul viitor. Așadar o consolidare a noastră cred că ar fi benefică ambelor forțe politice.”

Tăriceanu afirmă că alianța și cu Pro România ar fi depins de PSD

 

Președintele ALDE consideră că aducea Pro România în Guvern este ”o necesitate imperioasă” pentru ca premierul Viorica Dăncilă să-și consolideze majoritatea. După ce i s-a spus că nu vor nici Pro România, nici PSD acest lucru, președintele ALDE a afirmat că ”cei care sunt întâi, sau ar fi trebuit să fie cei dintâi interesați, erau PSD, dar în fine, dacă nu vor, e treaba lor, eu nu pot să le fac agenda sub nici o formă. Pot să am niște păreri, pot să le spun aceste păreri și le-am și spus, dar mai departe au maturitatea și experiența necesară să ia deciziile pe care le consideră.”


loading...
loading...

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri