Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
04 aug, 11:27
Alianţa între USR şi PMP la Bucureşti, IMPOSIBILĂ. Năsui îi răspunde lui Tomac: "Nu e un secret". Propunere BOMBĂ pentru alegeri
Preşedintele USR Bucureşti, Claudiu Năsui, i-a răspuns lui Eugen Tomac, preşedintele PMP, care îl acuzase că nu l-a vrut pe Nicuşor Dan candidat la primăria Generală. 

"În urmă cu câteva luni, la o întâlnire solicitată de el, Claudiu Năsui susținea că o eventuală susținere din partea USR pentru Nicușor Dan ar reprezenta o adevarată problemă, întrucât partidul își dorea să-l susțină mai mult pe Vlad Voiculescu pentru această poziție.

Acum Năsui, in mod absolut cinic, intervine public în sens contrar, invocând că ei nu și-au dorit ca PMP să fie implicat într-un proiect comun deoarece unii colegi din partidul nostru nu au votat întotdeauna împotriva la București.", a scris Eugen Tomac pe Facebook. 

Claudiu Năsui l-a acuzat de minciuni şi a explicat de ce USR nu a vrut alianţă cu PMP. 

"Am văzut acea postare. E o minciună că aş fi spus eu aşa ceva, eu doar am spus că îmi doream un sistem de alegeri pe tip primaries (n.r. în care alegătorii să îşi exprime preferinţa între doi sau mai mulţi candidaţi ai unui partid), în care să voteze toţi bucureştenii. Atât! Legat de implicare, PSD a făcut alianţă cu PMP pentru majoritate la Bucureşti, au votat mereu împreună. Nu e niciun secret ăsta. Cu privire la dl Băsescu, eu nu cred că va candida, dar şi dacă va intra în cursă, conform sondajelor tot Nicuşor Dan va câştiga cu o diferenţă suficientă.", a declarat Claudiu Năsui în exclusivitate pentru DC NEWS

O singură zi, trei tipuri de alegeri

 

Preşedintele USR a vorbit şi despre pericolul organizării alegerilor locale în luna septembrie şi a venit cu o soluţie interesantă. 

"Noi am mai exprimat dubii pe organizarea alegerilor. Sincer, având în vedere că este o situaţie de pandemie, cred că ar fi mai bine ca cele trei chemări la urne, dacă punem aici şi referendumul pentru 'Fără Penali', să se desfăşoare simultan, ca românii să vină o dată, să voteze de trei ori şi atât. E un lucru pentru care am solicitat dialog, am cerut preşedintelui Iohannis să stabilim o întâlnire cu toţi liderii partidelor parlamentare. Nu ştim ce se va întâmpla, dar din punctul meu de vedere, e  mai sigur aşa, să chemăm românii o dată să voteze la toate trei, decât să îi chemăm de trei ori în pandemie la urne. Va creşte şi prezenţa, dar şi siguranţa, atât a oamenilor, cât şi a celor din comisiile de vot!", a mai spus Claudiu Năsui. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri