Alice Iacobescu, demisie de la DIGI24: Am uitat pentru cine facem ştiri
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook
Alice Iacobescu, una dintre cele mai cunoscute jurnaliste ale postului de ştiri DIGI24, a demisionat, anunţul fiind făcut în urmă cu patru zile de paginademedia.ro. Într-un interviu pentru sursa menţionată, Alice Iacobescu a explicat şi motivele pentru care a ales să se despartă de postul de ştiri. 

"Am ajuns într-un punct în care mă doare divergenţa de viziune în ce priveşte politica editorială. Nu poţi să renunţi, să pleci dintr-o asemenea poziţie, în care, ca jurnalist, eşti privilegiat… Tebuie să recunosc că am un statut aparte pe care, e adevărat, mi l-am construit prin ceea ce am făcut în ultimii ani şi prin felul în care mi-am făcut meseria, dar care îmi creează şi obligaţii faţă de telespectatori. Am constatat în ultimii doi ani că felul în care consider eu că am obligaţia să fac jurnalism nu se mai suprapune sau se suprapune din ce în ce mai puţin pe felul în care Digi24 vrea să îşi atragă audienţa", a spus Alice Iacobescu. 

"Vom alerga după doi iepuri şi nu vom prinde niciunul" 

Jurnalista a menţionat că modul în care conducerea televiziunii alege să atragă audienţa nu este liniar cu felul său de a face presă şi trage un semnal de alarmă. 

"Eu aş vrea să ne văd pe toţi muncind în redacţie, motivaţi să oferim ştiri de calitate publicului de calitate pe care îl avem. Dorinţa aceasta de a câştiga în număr (audienţa) este nepotrivită pentru ceea ce este Digi24. Şi ne vom trezi că alergăm după doi iepuri şi nu vom mai prinde niciunul", a mai declarat Alice Iacobescu. 

Iacobescu făcea parte din echipa DIGI24 încă din 2012, fiind unul dintre cei mai vechi oameni ai postului de ştiri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel