Alimentația pe bază de plante, vitală pentru a conserva mediul natural. Încă mai este timp pentru schimbare
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Dieta umană trebuie schimbată, altfel riscăm să pierdem o mare parte din speciile cunoscute, spun specialiștii
Dieta umană trebuie schimbată, altfel riscăm să pierdem o mare parte din speciile cunoscute, spun specialiștii
Sistemul alimentar global este cel mai mare factor de distrugere a lumii naturale, iar o schimbare bruscă spre alimentații pe bază de plante este necesară pentru a opri daunele.

Conform The Guardian, agricultura este principala amenințare pentru 86% din cele 28.000 de specii cunoscute că sunt pe cale de dispariție, se arată într-un raport al Chatham House. Fără o schimbare, pierderea biodiversității va continua să accelereze și să amenințe capacitatea Pământului de a susține viața umană.

Rădăcinile ciclului acesta vicios sunt reprezentate de mâncarea ieftină, spune raportul, unde costurile scăzute duc la o cerere mai mare de mâncare și mai multă risipă, iar apoi competiția mai numeroasă scade și mai mult prețurile prin distrugerea a și mai mult teren natural și utilizarea de pesticide. Principala soluție pentru a scăpa de acest cerc vicios este trecerea la o dietă pe bază de plante. 80% din terenurile agricole globale sunt folosite pentru a crește animale, iar acestea oferă doar 18% din toate caloriile consumate de oameni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel