Urmărește emisiunea live
Alimentația școlarului. Dr Codruța Sava, variante de MENIU complet, acasă și la pachet
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Dr. Codruța Sava, consilier nutrițional, medic medicină generală, a explicat, în exclusivitate pentru DC Medical, cum ar trebui să arate alimentația școlarilor. Medicul a creat câteva variante de meniu pentru a le veni în ajutor părinților.     

Potrivit dr. Codruța Sava, școlarii sunt în plină creștere și dezvoltare fizică și intelectuală, prin urmare, au nevoie de o atenție sporită în ceea ce privește alimentația.

"În copilărie părinții și scoala asigura bazele unei nutriții sănătoase, astfel încât să putem preveni sau întârzia pe cât posibil apariția unor boli precum cele cardiovasculare, diabetul zaharat, bolile hepatice, bolile autoimune intestinale și desigur, obezitatea. 
Copii au atât un necesar caloric crescut, mai ales dacă fac și sport sau altă activitate fizică intensă, dar și un necesar nutrițional echilibrat. 
Astfel alimentația copilului școlar trebuie să conțină în fiecare zi toți nutrienții esențiali respectiv proteine, lipide și glucide, dar și micronutrienti respective vitamine și minerale care sunt esențiale desfășurării normale a proceselor metabolice în organism și în buna funcționare a organismului în general", a explicat medicul pentru DC Medical. 

Citeşte mai multe pe DC MEDICAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel