Alimente cu mult zahăr. Nu te-ai fi gândit la ele
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Oamenii al căror regim alimentar este bogat în zaharuri au un risc foarte mare să devină obezi, hipertensivi și să dezvolte probleme de natură cardiacă.  

Alimente cu mult zahăr

Iaurturile cu fructe

Tipurile de iaurt care conțin fructe adăugate sau caramel, ciocolată pot conține foarte mult zahăr, ajungând până la 28 de grame de zahăr la 170 de grame de produs finit.  

Supele la plic sau la cutie

Potrivit eva.ro, zahărul este adăugat sub formă de conservant pentru a prelungi termenul de valabilitate al supelor și poate ajunge și la 15 grame de zahăr la 180 de grame de produs finit, așa că este recomandat să citești eticheta cu atenție înainte de a cumpăra produsul.

Dressing-urile pentru salate

Acesta este modul în care o salată se poate transforma dintr-o alegere excelentă într-un atac caloric asupra corpului tău. Cea mai bună variantă de dressing este cea cu ulei de măsline și un strop de zeamă de lămâie.

Sos de roșii

Borcanele cu sos de roșii pot fi și o sursă ascunsă de zahăr, acesta fiind adăugat pentru a contrabalansa gustul acid al roșiilor, dar și pentru a prelungi termenul de valabilitate al produselor. Sosurile de roșii dar și roșiile la cutie conțin zaharuri naturale, însă unele tipuri de roșii conservate ajung la o cantitate de 12 grame de zahăr la 60 de grame de produs finit. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel