Alimentul minune care reduce riscul unui atac de cord
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Un aliment reduce riscul unui atac de cord, potrivit cotidianului Daily Express.

Atacul de inimă este în mare parte determinat de stilul de viață pe care îl urmăm. Prin urmare, luarea unor decizii sănătoase va ajuta la prevenirea complicațiilor care vă pot pune viața în pericol. S-a dovedit că anumite alimente acționează ca un tampon împotriva mecanismelor nocive care pot duce la un atac de cord.  Una dintre cauzele principale ale unui atac de cord este un nivel ridicat al unui tip de colesterol.

Fasolea reduce riscul unui atac de cord

Mâncarea anumitor alimente poate ajuta la scăderea colesterolului. Numeroase studii susțin că fasolea este eficientă deoarece are capacitatea de a reduce formele dăunătoare de colesterol. Cercetările care investighează beneficiile consumului de fasole sugerează că elementul cheie este un amidon rezistent, un tip de carbohidrați care se găsește în fasole și rezistă la digestie, fiind fermentat de bacteriile benefice din intestinul tău.

Fasolea poate fi savurată ca parte a unei diete în stil mediteranean, iar cercetările arată că acest tip de dietă îți poate reduce riscul de a avea un atac de cord. De asemenea, studiile au mai arătat că dieta mediteraneană are beneficii directe pentru sănătatea inimii, pe lângă beneficiile sale indirecte în gestionarea diabetului, hipertensiunii și inflamației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel