17 ian, 08:31
Alina Anghel: Asta e miza punerii sub acuzare a lui Trump. De asta au votat şi republicanii PENTRU
Alina Anghel, şefa secţiei de Politică Externă de la Antena 3, a explicat care este miza procedurii de punere sub acuzare a lui Donald Trump, dincolo de scoaterea din joc a actualului preşedinte al SUA. 
Alina Anghel spune care este miza punerii sub acuzare a lui Donald Trump

"Cred că dacă era să purtăm această discuţie acum un an, pe tema aceasta, niciunul dintre noi nu ar fi putut anticipa că se poate ajunge aici într-o democraţie ca SUA. Miza este foarte importantă, dincolo de discreditarea şi scoaterea din joc a lui Donald Trump pentru totdeauna. Sunt mulţi lideri republicani care s-au săturat, au spus enough is enough, trumpismul riscă să distrugă partidul. Unul dintre cei mai vocali lideri în acest sens este chiar liderul republicanilor din Senat, Mitch McConnell, un om politic cu multă experienţă, cu mult sânge rece, care îşi calculează bine toate mişcările politice. Să nu uităm că la punerea sub acuzare de anul trecut, Mitch McConnell şi întregul partid au făcut zid în jurul lui Donald Trump. De data asta nu s-a mai întâmplat, zece republicani au votat în favoarea punerii sub acuzare. 

Miza este foarte importantă. Odată ajuns acest proces în Senat, în eventualitatea unui vot dat care să spună că Trump este vinovat, el nu va mai avea voie să ocupe nicio funcţie publică pe toată durata vieţii. Mai mult decât atât, pierde beneficii importante, nu va mai avea dreptul la pensie şi multe alte beneficii de care se bucură foştii preşedinţi americani după ce părăsesc Casa Alba. Este o miză cu bătaie lungă", a spus Alina Anghel, în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri