Alina Mavrodin, artista care se încăpățânează să cânte doar în română. Portughezii, fără cuvinte când au auzit-o / video
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Directorul Centrului Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanţei” Târgovişte, Alina Mavrodin, a oferit un interviu special pentru DC News. 

Alina Mavrodin este artista care se încăpățânează să performeze în limba română. A reușit, de fiecare dată, să ridice publicul străin în picioare. 

„Noi suntem înfrățiți cu Portugalia, am avut niște concerte foarte frumoase și acolo. Le-am cântat și romanțe și fadouri. De fapt, fadoul este, el însuși, tot un fel de romanță a portughezilor. Romanța și fadoul se aseamănă foarte mult, sunt la fel de dedicate mesajului poetic, a simțirii profunde, emoțiilor profunde și vieții așa cum e ea trăită de fiecare dintre noi”, a explicat directorul Centrului Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanţei” Târgovişte, Alina Mavrodin, pentru DC News.

Cum a ridicat Alina Mavrodin sălile în picioare

În continuare, Alina Mavrodin a povestit cum a ridicat sălile în picioare cu recitalurile de romanță, șansonete și fadouri. 

„În Portugalia, când am fost invitată, m-am gândit să fac recitaluri de romanță, șansonete și fadouri. Cu sălile în picioare!”, ne-a mai spus Alina Mavrodin. 

„Portughezii își iubesc enorm fadoul. Asta trebuie să se întâmple și la noi pentru patrimoniul românesc. Să ne iubim rădăcinile, izvoarele, tradițiile, muzica românească, romanța aceasta extraordinară care a fost slujită de cei mai mari oameni de cultură, de marii lăutari de la care s-au inspirat Ciprian Porumbescu și George Enescu, ei înșiși mari iubitori de romanță”, a precizat artista. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel