Amânare alegeri parlamentare. Guşă: Dacă vine telefonul potrivit, Iohannis va trebui să se conformeze
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Cozmin Gușă a făcut o analiză politică EXCLUSIV pentru DC NEWS, alături de dezvăluiri importante despre o posibilă amânare a alegerilor.

Bogdan Chirieac a pus, la finalul interviului, o întrebare care scoate din uz toată analiza politică a ediției: „O ultimă întrebare care pune sub semnul întrebării tot ce-am avut până acum... Și la 30.000 de infectări pe zi vom avea alegeri, în România, pe 6 decembrie?”.

Dacă nu vine telefonul de la Berlin, avem alegeri în orice condiții

„Dacă nu vine telefonul potrivit de la Berlin, chiar și la 30.000 cred că vom avea alegeri. Dacă vine telefonul potrivit de la Berlin, poate după săptămâna viitoare, prin care Angela Merkel să ceară solidaritate de tip european, atunci și Klaus Iohannis va trebui să se conformeze. Dacă Germania are nevoie de disciplină prin impunerea unui lockdown de o lună de zile, atunci, în continuare, rămâne în picioare ipoteza alegerilor din februarie, martie. Adică alegeri amânate și reluarea procedurii”, a explicat analistul Cozmin Gușă.

„Alegeri amânate înseamnă anularea procedurii, adică nu rămânem cu listele astea și cu termenele astea fiindcă este imposibil. Va trebui să fie dată de către Parlament, chiar dacă Iohannis a cerut astăzi reexaminarea legislației referitoare la Parlament, și Parlamentul din acest moment, dacă se amână alegerile, va trebui să reia procedura de noi alegeri în februarie sau în martie, în termen de trei luni”, a continuat analistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel