American, expulzat din Coreea de Nord. Motivul deciziei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Coreea de Nord a decis expulzarea unui cetăţean american care a intrat ilegal în ţară luna trecută,.

Bărbatul, identificat sub numele Bruce Byron Lawrence (sau Lowrance), a fost reţinut după intrarea sa în Coreea de Nord, venind din China, la 16 octombrie. El ar fi declarat "în timpul interogatoriului că a intrat ilegal în ţară la ordinele CIA" din SUA, a precizat agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA.

Potrivit presei sud-coreene, un bărbat cu acest nume a fost arestat în Coreea de Sud în noiembrie anul trecut după ce a încercat să treacă graniţa intercoreeană. Byron, în vârstă de circa 50 de ani şi originar din Louisiana, a fost expulzat atunci în SUA, după ce le-a explicat autorităţilor de la Seul că dorea să faciliteze negocieri între Statele Unite şi Coreea de Nord, în calitate de particular.

Nu s-a confirmat deocamdată dacă este vorba de aceeaşi persoană. Moartea studentului american Otto Warmbier, în iunie anul trecut, abia eliberat după 17 luni de detenţie în Coreea de Nord, a generat puternice tensiuni între Washington şi Phenian. Ulterior, în mai a.c., Coreea de Nord a eliberat trei deţinuţi americani, gest care a ridicat un obstacol major din calea summitului istoric dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un din iunie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel