Ana-Maria Brânză, locul UNU. Câştigătoarea Cupei Mondiale pentru a PATRA oară
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Ana-Maria Brânză (Popescu) a fost desemnată câştigătoarea Cupei Mondiale la spadă, pentru a patra oară, 

Ana-Maria Popescu a fost desemnată câştigătoarea Cupei Mondiale la spadă, pentru a patra oară, potrivit site-ului Federaţiei Române de Scrimă, citează Agerpres. 

Campioana olimpică din 2016, cu echipa României, a terminat pe primul loc în clasament, cu 176.000 de puncte, fiind urmată pe podium de brazilianca Nathalie Moellhausen (157.000 de puncte) şi de chinezoaica Sun Yiwen (149.000).

Ana-Maria Popescu (ex-Brânză) a mai cucerit ediţiile 2007-2008, 2008-2009 şi 2012-2013 ale Cupei Mondiale la spadă şi a devenit cea mai titrată spadasină din istoria Cupei Mondiale, depăşindu-le pe franţuzoaica Laura Flessel şi pe unguroaica Emese Szasz-Kovacs, ambele cu câte trei victorii la general.

Decizia de acordare a titlurilor pe anul 2020 încă din această lună a fost luată de Federaţia Internaţională de Scrimă pentru că multe competiţii nu au putut fi organizate din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel FIE a decis ca scrimerii câştigători ai clasamentelor anuale 2020 la juniori şi seniori, individual şi pe echipe, să fie declaraţi în funcţie de clasamentul mondial de la nivelul lunii martie 2020, atunci când a fost oprită activitatea competiţională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel