Anchetă la Spitalul Județean din Slatina, după moartea unui bebeluș. Ce spune conducerea instituției despre acuzațiile de MALPRAXIS
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Este anchetă la Spitalul Județean din Slatina după moartea unui bebeluș de doar două zile. Părinții îi acuză pe medici de malpraxis și au depus o plângere penală.

La Spitalul Județean din Slatina a fost demarată o anchetă după moartea unui bebeluș de două zile. Părinții îi acuză pe medici de malpraxis și au depus o plângere penală și vor să își caute dreptatea în instanță, transmite RealitateaPlus. Potrivit tatălui copilului, din cauza unui tratament neadecvat acordat de aceștia, plămânii bebelușului au cedat, fapt care a dus la decesul micuțului. Conducerea spitalului susține că bebelușul s-a născut prematur și au fost probleme la naștere. Medicii susțin că au făcut demersurile pentru transferul bebelușului la un alt spital, dar a fost prea târziu.

"Starea generală s-a agravat, fapt pentru care s-a luat legătura la mai multe centre universitare, atât în București, cât și în Craiova pentru transferul bebelușului.S-a primit destul de târziu acces de transfer la Spitalul Pantelimon. ou-născutul a decedat în momentul în care unitatea de transfer a ajuns la noi la Slatina", a explicat medicul Florin Popa, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Slatina.

Conducerea spitalului a demarat o ancheta administrativă menită să arate dacă personalul medical au acționat corect.

"Dacă este ceva nimeni nu are nimic de ascuns. Eu sunt cel care nu ascund și când se greșește consider că trebuie de răspuns. Asta e, în medicină nu prea ai cum să minți.", a declarat Radu Ene, director medical la Spitalul Slatina.

VEZI ȘI: Acuzații de MALPRAXIS la un spital din Slatina. Un tată susține că bebelușul său a murit din cauza unui tratament inadecvat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel