Urmărește emisiunea live
Andreea Sava, aliment minune pentru creier, siluetă și sănătate
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Facebook / Andreea Sava
Facebook / Andreea Sava
Andreea Sava a scris pe blogul ei despre un aliment minune pentru creier, siluetă și sănătate.

„Unele dintre cele mai bune surse de grăsimi sănătoase sunt nucile, iar aici nu mă refer doar la nucile clasice care cresc la noi în copacul cu același nume, ci la toată gama: nuci braziliene și pekan, caju, migdale, fistic, alune”, scris jurnalista Andreea Sava pe blogul ei.

Beneficii ale nucilor pentru siluetă și sănătate

1. Îmbunătățesc digestia
Datorită conținutului mare de fibre. Deci, în cantități moderate, de fapt te ajută să slăbești. Nu mai vorbim că sunt bogate în proteine pentru care organismul depune mai mult efort să le descompună decât pentru carbohidrați, de exemplu.

2. Detoxifiază
Îmbunătățesc procesele metabolice și circulatorii iar migdalele ajută la eliminarea metalelor grele din organism.

3. Încetinesc procesele de îmbătrânire
Fiindcă sunt o sursă excelentă de antioxidanți, în special vitamina E, dar și vitamina C. Conțin și vitamina A, foarte bună pentru piele.

4. Tonifiază organismul
Și mai au și proprietăți antiseptice și și antimicrobiene.

5. Remineralizează
Da, conțin multe minerale dar și vitamine care ajută la fixarea acestora.

Nucile, oleaginoasele adică, în limbaj de nutriționiști, sunt poate cea mai bună sursă de grăsimi sănătoase și de proteine vegetale. Au, însă, foarte multe calorii așa că trebuie mâncate cu măsură, mai ales dacă nu prea vă omorâți cu sportul.

Cum se mănâncă nucile

Cel mai bine crude. Prin uscare se pierd multe dintre proprietăți. Prăjite în niciun caz, fiindcă le îmbogățiți cu grăsimi nesănătoase și nici sarea nu este bună. Puteți să le coaceți dar poate totuși le mâncați crude.

Citiți continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel