Andrei Năstase, primele declaraţii: "Circ bine regizat. Am fost ameninţat cu lichidarea'
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Andrei Năstase, primar ales al Chişinăului (dreapta)
Andrei Năstase, primar ales al Chişinăului (dreapta)
Andrei Nastase a făcut primele declaraţii după ce alegerea sa ca primar al Chişinăului a fost invalidată, în primă instanţă, de justiţie.

* Lucruri grave se întâmplă la Chişinău. După un circ regizat extrem de bine instanţa votul a fost invalidat. Această decizie este luată într-o zi importantă pentru noi. Acum 26 de ani în urmă se producea cel mai mare măcel la Nistru, acolo unde mureau cei mai mulţi oameni de-ai noştri care doreau independenţa, a spus Andrei Năstase.

* Instanţa de judecată a ales să facă acest lucru cu de la sine putere. S-au bazat pe faptul că e târziu şi nu va protesta lumea.

* Au constatat că am făcut agitaţie electorală în ziua votului.

* Nimeni nu a mai cerut invalidarea votului nici Autoritatea Electorală nici contracandidatul meu. Până la finalul şedinţei de judecată a fost decizi instanţei. S-au bazat pe faptul că s-a constatat că în ziua alegerilor că atunci când chemam oamenii să iasă la vot am făcut agitaţie electorală.  Mesajul pe care l-am transmis eu în ziua alagerilor este acelaşi mesaj cu cel al Comisiei Electorale Centrale făcut pentru mobilizarea oamenilor. Acelaşi mesaj l-a avut şi Cheban în ziua alegerilor.

* Au făcut tot posibilul ca aceste alegeri să fie câştigate din primul tur de Ivan Ceban. Au fost foarte surprinşi de rezulatul din primul tur şi nu au crzut că pot întoarce acele procente de 40 la 32. Începând cu mai 2017 mafia imibiliara din Chişinău este controlată penal de către Plahotniuc, ca unic beneficiar. Şi asta după ce partidul Liberal din Moldova a fost scos de la guvernare. Imediat ce am fost ales, chiar dacă nu aveam mandat validat, m-am opus mai multor ilegalităţi. Pe de o parte, distrugerii patrimoniului naţional, pe de altă parte construcţiei unor blocuri multietajate ale mafiei. Şi atunci sigur au intervenit altele... a continuat Andrei Năstase.

* Nimic nu recomanda luarea unei asemenea decizii. Noi am avut semnale încă de pe parcursul zilei. Între protestatarii de afară sunt infiltraţi oamenii de-ai lor.

* Vom merge la Curtea de Apel, chiar dacă nu avem încredere în justiţia lui Plahotniuc. Mergem până la Curtea Supremă de Justiţie, ca să nu ne impute nimeni că nu am respectat cadrul legal. Urmează, în toamnă, alegeri parlamentare, iar acest precedent poate fi aplicat la oricare dintre alegerile următoare.

* Fac apel către autorităţile României, europene, ale lumii în privinţa lucrurilor grave care se întâmplă în Moldova. La Chişinău a fost mereu o guvernare oligarhică, mafioată. Este o înţelegere de cartel între Plahotniuc şi Dodon. Vor apela la orice mijloace. Sunt în stare să mă lichideze şi fizic, conform unui mesaj pe care l-am primit acum.

Declaraţii făcute prin telefon în emisiunea Jocuri de Putere de la Realitatea Tv, marţi seara.

Vezi şi: Andrei Năstase, invalidat pentru primăria Chişinău. Justiţia a anulat votul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel