Manualele şcolare, nouă modificare anunţată de ministrul Educaţiei
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Manuale școlare
Manuale școlare
 Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat joi, la România TV, că se va schimba modul în care vor fi stabilite editurile care vor tipări manuale şcolare, urmând ca primul pas să fie verificarea conţinutului şi ulterior comandarea tipăririi. 

"La manuale încercăm puţin să creştem calitatea manualului şi de aceea evaluarea şi achiziţia de manual o să fie uşor schimbată faţă de anii trecuţi. În ce sens? În sensul că autorii de manuale o să scrie manuale şi le vor prezenta pentru evaluare. Facem evaluarea strict pe conţinut, pe calitate, pe respectarea programei, pe modul în care manualul este adecvat vârstei, pe modul în care conţinutul ştiinţific este corect, să nu mai punem Turnu Măgurele la Turnu Severin, şi aşa mai departe.

Deci pe elementele de conţinut şi de corectitudine ştiinţifică. Primele trei manuale care câştigă cel mai mare punctaj vor fi declarate câştigătoare şi se va trece în a doua etapă, la stabilirea preţului de achiziţie", a declarat Andronescu, la România TV. 

Ministrul a explicat că vor fi impuse şi termene, iar dacă editurile nu le vor respecta, comenzile vor fi preluate de Editura Didactică. "Încercăm să facem achiziţia de manuale în două etape, să finalizăm pe calitate, pe conţinut şi apoi să nu amestecăm una cu alta. Vrem ca în situaţia în care nu se respectă termene, o să precizăm în metodologia pe care o vom lansa zilele acestea în dezbatere publică, cel care a angajat finalizarea unui material pierde licitaţia şi sigur că avem soluţia aceasta ca Editura Didactică să preia şi să ajungă manualul la timp în sala de clasă pe băncile elevilor şi pe catedra profesorilor", a mai spus Andronescu. 

Vezi şi: Preşedinţie Consiliu UE. Iohannis s-a răzgândit: România va acţiona cu pragmatism şi responsabilitate

Ore suplimentare pentru elevi. Andronescu, anunţ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel