Angi Șerban, înregistrări pe ascuns: Cine e protestatarul #rezist care i-a turnat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
(foto ilustrativ protest) Angi Serban
(foto ilustrativ protest) Angi Serban
Angi Șerban a povestit, pentru DC News, cine este fostul membru Rezist care i-a înregistrat pe ascuns și a furnizat înregistrările presei, dar și cum acele înregistrări au fost montate pentru a se înțelege că există implicații străine în activitatea mișcării.    

Angi Șerban spune că înregistrările au fost făcute într-o singură zi în Casa Activistului.

"Tipul care ne-a înregistrat este un băiat care s-a oferit voluntar la noi de când am început să mergem la Casa Activistului. Ne-a și donat niște bani pe contul pe care noi acceptăm donații. Ne-a ajutat cu mașina, să cărăm mobilă etc. Era de puțin timp voluntar și la scurt timp a dat acele înregistrări în presă. Îl cheamă Andrei și are 26 de ani. Părea de bună credință. Noi nu credem că el a venit infiltrat. El avea așa anturaje de oameni mai cu bani și probabil acolo a ajuns pe vreo pistă la pesediști. Nu s-a certat cu noi, eu chiar mă aveam mai bine cu el, dar este un tip vicios, îi plăceau banii. Se vedea după cum era îmbrăcat. Toate înregistrările au fost făcute într-o singură zi. Cred că s-a gândit că va putea obține niște bani cu înregistrările pe care le-a făcut. Noi credem că este șofer de tir, însă nu suntem siguri de informația aceasta. După primele două episoade date la televizor, noi l-am sunat să vină pe la noi, dar nu a venit și apoi nu ne-a mai răspuns la telefon. Ne-am dat seama cine e pentru că a făcut o greșeală în această acțiune a lui", ne-a spus protestatara. 

Ce înseamnă "presiuni din extern"

Angi Șerban ne-a explicat că a spus că este presată de extern să organizeze des proteste pentru că se referea la grupurile asociate ideii Rezist, altele decât Corupția Ucide, și la cele din Diaspora, dar nu la așa-zișii finanțatori externi.

"Conversația aceea cu "presiunile din extern" este scoasă din context. Materialul este montat dintr-o conversație a mea privată cu un voluntar vechi al nostru. Noi stăteam la mansardă într-un colț, de vorbă, și el a pus un telefon între noi. Și ne-a întrebat de ce facem proteste de fiecare dată când ne cere lumea. Și noi i-am spus că nu le-am face așa des, dar că suntem supuși la presiuni din exterior, dar nu mă refeream la străinătate ci la exteriorul grupului nostru, că nu ne presează nimeni din străinătate. Deși și grupurile de Diaspora, de exemplu, dacă face Bot protest trebuie să facem și noi neapărat. De ce nu îl susținem pe Bot... De ce nu facem asta sau cealaltă..." a mai povestit Angi Șerban pentru DC News. 

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel