ANM, prognoza meteo. Cod Galben până marți seară, furtuni- Hartă
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
COD PORTOCALIU de furtună. Fenomene periculoase imediate
COD PORTOCALIU de furtună. Fenomene periculoase imediate
ANM, prognoza meteo. Cod Galben până marți seară, furtuni- Hartă  ANM a emis mai multe avertizări meteo de ploi valabile până marți seara. 

ANM, prognoza meteo. Cod Galben până marți seară, furtuni- Hartă De astăzi, de la ora 18:00, până luni, la ora 10:00, este Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată.

(w670)

ANM, prognoza meteo. Cod Galben până marți seară, furtuni- Hartă ”În intervalul menționat, temporar, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în Banat, Oltenia, local în Crișana, sud-vestul Transilvaniei și vestul Munteniei. În aceste zone se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, averse ce vor avea și caracter torențial și izolat grindină. Se vor înregistra cantități de apă de 20...25 l/mp și izolat peste 30...40 l/mp. Pe parcursul zilei de duminică, 22 iulie, fenomene asociate instabilității atmosferice vor fi în zonele de deal și de munte, în Maramureș, Crișana și Transilvania și local în Muntenia și în Dobrogea.” anunță ANM. 

A doua alertă meteo

ANM, prognoza meteo. Cod Galben până marți seară, furtuni- Hartă De mâine, de la ora 10:00, Codul Galben se extinde. Până marți, la ora 23:00, este Cod Galben  de instabilitate atmosferică accentuată, cantități importante de apă.

(w670)

ANM, prognoza meteo. Cod Galben până marți seară, furtuni- Hartă ”În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată îndeosebi în regiunile sudice, estice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte. Vor fi averse local torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat căderi de grindină. Cantitățile de apă acumulate vor fi de peste 25...30 l/mp și pe arii restrânse 50...60 l/mp. Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată pe tot parcursul săptămânii, iar în funcţie de evoluţia și intensitatea fenomenelor meteorologice” anunță meteorologii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel