ANM, proiecte prin PNRR. Gabriela Băncilă, anunţurile momentului. Ce este InfraMeteo
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Gabriela Băncilă, director ANM. Captură VIDEO
Foto: Gabriela Băncilă, director ANM. Captură VIDEO
Gabriela Băncilă, director operaţional în cadrul ANM, a explicat în exclusivitate pentru DC NEWS care sunt proiectele pe care Administraţia Naţională de Meteorologie vrea să le implementeze prin intermediul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. 

"ANM continuă în exerciţiul financiar 2021-2027 şi în PNRR proiectele de infrastructură începute dinainte de 2014. Avem programe de modernizare a infrastructurii meteorologice în vederea creşterii capacităţii de avertizare a fenomenelor meteo extreme. În momentul de faţă ne aflăm în implementarea unui proiect pe fonduri europene din programul operaţional Infrastructură Mare, POIM. Avem în implementare şi un proiect de asistenţă tehnică pentru implementarea proiectului Inframeteo. Acesta presupune mai multe obiective, printre care modernizarea celor 7 radare meteorologice din reţeaua naţională, pentru că este un instrument foarte important în emiterea alertelor de vreme severă imediată. 

Centrul European AgroMeteorologic este un obiectiv în proiectul InfraMeteo. Vom continua în exerciţiul financiar 2021-2027 sau în cadrul PNRR, pe de o parte finalizarea infrastructurii prin modernizarea tuturor staţiilor meteo din reţeaua ANM, dar şi modernizarea infrastructurii IT. Aici mă refer la dezvoltarea unei platforme de big data, a unui supercomputer. Zona de inteligenţă artificială joacă un rol foarte important în viitorul prognozelor meteo", a declarat Gabriela Băncilă pentru DC NEWS. 

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel