Ansambluri din 12 state participă la Festivalul concurs 'Peştişorul de aur' de la Tulcea
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Ansambluri folclorice din 12 state participă, începând de joi seara, la Tulcea, la Festivalul concurs internaţional de folclor "Peştişorul de aur", iniţiat de Ansamblul "Baladele Deltei" în anul 1993.

Cele 30 de ansambluri din Argentina, Armenia, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, Republica Macedonia, Norvegia, România, Ucraina şi Vietnam au defilat, joi seara, pe străzile oraşului Tulcea, prezentându-şi costumele şi oferind scurte recitaluri în deschiderea festivalului.

"De 27 de ani este acest regal folcloric. Totul în organizare este greu, dar, în acelaşi timp, totul este uşor când faci cu plăcere şi ai o echipă care să te ajute. Acest festival este munca unui an de zile", a declarat, pentru AGERPRES, managerul Ansamblului "Baladele Deltei", Ştefan Coman.

Spectacolele oferite în cadrul festivalului vor avea loc vineri, sâmbătă şi duminică, începând cu ora 19,30, în Piaţa Tricolorului, vineri şi sâmbătă, începând cu ora 18,00, urmând să aibă loc reprezentaţii şi în Orăşelul copiilor, în cartierul E3 şi în Piaţa Neptun.

"Festivalul a ajuns în timp o tradiţie şi un standard de calitate al folclorului naţional şi internaţional. În condiţiile actuale, evenimentul transmite de la o generaţie la alta moştenirea culturală a grupului sau a naţiunii respective, ideologia ei, o anumită viziune asupra trecutului, prezentului şi a viitorului lumii", a mai spus Coman.

Gala laureaţilor va avea loc duminică în Piaţa Tricolorului, potrivit sursei citate.

Evenimentul este organizat de Consiliul local Tulcea, Primăria municipiului Tulcea, Ansamblul "Baladele Deltei", Consiliul Judeţean, Ministerul Educaţiei Naţionale, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Palatul Copiilor Tulcea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel